Geometry Interview Questions and Answers



1 . A polygon has 77 diagonals. Determine the number of sides ?

A. 15

B. 12

C. 17

D. 14

Answer : D. 14




2 . A rectangular grassy plot is 112 m by 78 m. It has a gravel path 2.5 m m wide all around it on the inside.Find the area of the path ?

A. 952 m²

B. 925 m²

C. 912 m²

D. 950 m²

Answer : B. 925 m²




3 . A square field of area 31684 m2 is to be enclosed with the wireplaced at height 1 m, 2 m, 3 m, 4 m above the ground. What length of the wire will be required if its length required for each circuit is 5% greater than the perimeter of the field ?

A. 6456 m

B. 27666 m

C. 2990.4 m

D. 14

Answer : C. 2990.4 m




4 . An oblong piece of ground measures 19m 2.5dm by 12m 5dm.From center of each side of the ground, a path 2m wide goesacross to the center of the opposite side.What is the area of the path ?

A. 59.5 m2

B. 54 m2

C. 78.54 m2

D. 34 m2

Answer : C. 78.54 m2




5 . Determine the metal required to make a 21 m long pipe if its inner and outer diameter is 12 m and 10 m respectively ?

A. 725 m3

B. 2534 m3

C. 2843 m3

D. 2647 m3

Answer : A. 725 m3




6 . Find the area of Rhombus one of whose diagonals measures 8 cm and the other 10 cm ?

A. 47 cm2

B. 34cm2

C. 40 cm2

D. 64cm2

Answer : C. 40 cm2




7 . If the perimeter and the diagonal of a rectangle is 18 cm and √41 cm respectively. Calculate the area of the rectangular field ?

A. 25 cm2

B. 29 cm2

C. 18 cm2

D. 20 cm2

Answer : D. 20 cm2




8 . In triangle PQR, PQ = 6 cm, PR = 8 cm, and QR = 12 cm. Calculate the area of the triangle PQR ?

A. 23.33 cm2

B. 17.5 cm2

C. 21.33 cm2

D. 28.67 cm2

Answer : C. 21.33 cm2




9 . What is the radius of the circular plate of thickness 1 cm made by melting a sphere of radius 3 cm ?

A. 6 cm

B. 5 cm

C. 4 cm

D. 7 cm

Answer : A. 6 cm




10 . Which of the following graph indicates the graph of { (sin t, cos t):- π/2 ≤ t ≤ 0 } in xy-plane ?

Plane Geometry

A. d

B. c

C. b

D. a

Answer : C. b





Related Searches to Geometry Interview Questions