Logarithm - Aptitude Interview Questions and Answers



1. logxY = 100 and log2x = 10, then the value of y is ?

A. 210

B. 21000

C. 2100

D. 210000

Answer : B. 21000...




2. What is the value of log(ab2) - log(ac) + log(abc4) - 3log(bc) ?

A. 2

B. 0

C. -2

D. 1

Answer : D. 1...




3. The value of log 9/8 - log 27/32 + log 3/4 is ?

A. 0

B. 1

C. 2

D. 3

Answer : A. 0...




4. The simplified form of log (75/16) - 2 log (5/9) + log (32/343) is ?

A. log 2

B. 2 log 2

C. log 3

D. log 5

Answer : A. log 2...




5. Find the value of log (a2 / bc) + log (b2 / ac) + log (c2 / ab) ?

A. 0

B. 1

C. abc

D. ab2c2

Answer : A. 0...




6. The equation loga (x) + loga (1+x) = 0 can be written as ?

A. x2 + x – 1 = 0

B. x2 + x + 1 = 0

C. x2 + x – e = 0

D. x2 + x + e = 0

Answer : A. x2 + x – 1 = 0...




7. If 100.3010 = 2, then find the value of log 0.125 (125) ?

A. 699 / 301

B. – 699 / 301

C. – 1

D. – 2

Answer : B. – 699 / 301...




8. log10(10) + log10(100) + log10(1000) + log10(10000) + log10(100000) is equal to ?

A. 15

B. log 11111

C. log10(1111)

D. 14 log10(100)

Answer : A. 15...




9. The value of log2(1/64) is ?

A. 6

B. – 6

C. 7

D. None of these

Answer : B. – 6...




10. If log 125 / log 5 = x, then x is equal to ?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 1 / 2

Answer : B. 3...





Related Searches to Logarithm - Aptitude Interview Questions and Answers