Probability - Aptitude Interview Questions and Answers



1. Two cards are drawn together from a pack of 52 cards. The probability that one is a club and one is a diamond ?

A. 13/51

B. 1/52

C. 13/102

D. 1/26

Answer : C. 13/102...




2. When two dice are tossed, What is the probability that the total score is a prime number ?

A. 1/4

B. 1/3

C. 2/3

D. 5/12

Answer : D. 5/12...




3. A bag contains 4 black, 5 yellow and 6 green balls. Three balls are drawn at random from the bag. What is the probability that all of them are yellow ?

A. 2/91

B. 1/81

C. 1/8

D. 2/81

Answer : A. 2/91...




4. A letter is chosen at random from the word "ASSASSINATION". What is the probability that it is a consonant?

A. 4/13

B. 8/13

C. 7/13

D. 6/13

Answer : C. 7/13...




5. Two dice are rolled together. What is the probability of getting two numbers whose product is even ?

A. 17/36

B. 1/3

C. 3/4

D. 11/25

Answer : C. 3/4...




6. In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green ?

A. 1/3

B. 3/4

C. 7/19

D. 8/21

E. 9/21

Answer : A. 1/3




7. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at most two heads ?

A. 3/4

B. 1/4

C. 3/8

D. 7/8

Answer : D. 7/8...




8. From a pack of 52 cards, two cards are drawn together at random. What is the probability of both the cards being kings ?

A. 1/15

B. 25/57

C. 35/256

D. 1/221

Answer : D. 1/221...




9. Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5 ?

A. 1/2

B. 2/5

C. 8/12

D. 9/20

Answer : D. 9/20...




10. The probability of getting heads in both trials when a balanced coin is tossed twice will be ?

A. 1/4

B. 1/2

C. 1

D. 3/4

Answer : A. 1/4...




11. A card is drawn from a well-shuffled pack of cards. The probability of getting a queen of club or king of the heart is ?

A. 1/52

B. 1/26

C. 1/13

D. None of these

Answer : B. 1/26...




12. If the probability that A will live 15 year is 7/8 and that B will live 15 year is 9/10, then what is the probability that both will live after 15 year ?

A. 1/20

B. 63/80

C. 1/5

D. None of these

Answer : B. 63/80...




13. The probability of drawing a red card from a deck of playing cards is ?

A. 2/18

B. 1/13

C. 1/4

D. 1/2

Answer : D. 1/2...




14. When two dice are rolled, what is the probability that the sum of the numbers appeared on them is 11 ?

A. 1/6

B. 1/18

C. 1/9

D. 1

Answer : B. 1/18...




15. A bag contains 8 red and 5 white balls. 2 balls are drawn at random. What is the probability that both are white?

A. 5/16

B. 2/13

C. 3/26

D. 5/39

Answer : D. 5/39...




16. A brother and sister appear for an interview against two vacant posts in an office. The probability of the brother's selection is 1/5th and that of the sister's selections is 1/3rd. What is the probability that one of them is selected ?

A. 1/5

B. 2/5

C. 1/3

D. 2/3

Answer : B. 2/5...




17. Four whole number taken at random are multiplied together. The chance that the last digit of the product is 1, 3, 7, or 9 is ?

A. 16/625

B. 1/210

C. 8/125

D. 4/25

Answer : A. 16/625...




18. The probability that a card is drawn from a pack of 52 cards will form a pack of 52 cards will be diamond or king is ?

A. 4/52

B. 4/13

C. 1/52

D. 2/13

Answer : B. 4/13...





Related Searches to Probability - Aptitude Interview Questions and Answers