Cognizant Interview Questions



211. If 30 men can build a wall 56 meters long in 5 days, what length of a similar wall can be built by 40 men in 3 days ?

A. 36.5 m

B. 44.8 m

C. 62.3 m

D. 92 m

Answer : B. 44.8 m..




212. In a dairy farm, 20 cows eat 20 bags in 20 days. In how many days one cow will eat one bag of husk ?

A. 10 days

B. 1/10 days

C. 20 days

D. 40 days

Answer : C. 20 days...




213. If 4 men reap 40 acres in 30 days, how many acres will 18 men reap in 12 days?

A. 57 Acres

B. 64 Acres

C. 76 Acres

D. 72 Acres

Answer : D. 72 Acres...




214. A certain number of answer sheets can be checked in 12 days working 5 hours each day by 9 examiners. For how many hours a day should 4 examiners work to check twice the number of answer sheets in 30 days ?

A. 4 hours

B. 8 hours

C. 7 hours

D. 9 hours

Answer : D. 9 hours...




215. logxY = 100 and log2x = 10, then the value of y is ?

A. 210

B. 21000

C. 2100

D. 210000

Answer : B. 21000...



216. What is the value of log(ab2) - log(ac) + log(abc4) - 3log(bc) ?

A. 2

B. 0

C. -2

D. 1

Answer : D. 1...




217. The value of log 9/8 - log 27/32 + log 3/4 is ?

A. 0

B. 1

C. 2

D. 3

Answer : A. 0...




218. The simplified form of log (75/16) - 2 log (5/9) + log (32/343) is ?

A. log 2

B. 2 log 2

C. log 3

D. log 5

Answer : A. log 2...




219. Find the value of log (a2 / bc) + log (b2 / ac) + log (c2 / ab) ?

A. 0

B. 1

C. abc

D. ab2c2

Answer : A. 0...




220. The equation loga (x) + loga (1+x) = 0 can be written as ?

A. x2 + x – 1 = 0

B. x2 + x + 1 = 0

C. x2 + x – e = 0

D. x2 + x + e = 0

Answer : A. x2 + x – 1 = 0...




221. If 100.3010 = 2, then find the value of log 0.125 (125) ?

A. 699 / 301

B. – 699 / 301

C. – 1

D. – 2

Answer : B. – 699 / 301...



222. log10(10) + log10(100) + log10(1000) + log10(10000) + log10(100000) is equal to ?

A. 15

B. log 11111

C. log10(1111)

D. 14 log10(100)

Answer : A. 15...




223. The value of log2(1/64) is ?

A. 6

B. – 6

C. 7

D. None of these

Answer : B. – 6...




224. If log 125 / log 5 = x, then x is equal to ?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 1 / 2

Answer : B. 3...




225. If the probability that A will live 15 year is 7/8 and that B will live 15 year is 9/10, then what is the probability that both will live after 15 year ?

A. 1/20

B. 63/80

C. 1/5

D. None of these

Answer : B. 63/80...




226. A bag contains 8 red and 5 white balls. 2 balls are drawn at random. What is the probability that both are white ?

A. 5/16

B. 2/13

C. 3/26

D. 5/39

Answer : D. 5/39...




227. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at most two heads ?

A. 3/4

B. 1/4

C. 3/8

D. 7/8

Answer : D.7/8...




228. A brother and sister appear for an interview against two vacant posts in an office. The probability of the brother's selection is 1/5th and that of the sister's selections is 1/3rd. What is the probability that one of them is selected ?

A. 1/5

B. 2/5

C. 1/3

D. 2/3

Answer : B. 2/5...




229. Four whole number taken at random are multiplied together. The chance that the last digit of the product is 1, 3, 7, or 9 is ?

A. 16/625

B. 1/210

C. 8/125

D. 4/25

Answer : A. 16/625...




230. The probability that a card is drawn from a pack of 52 cards will form a pack of 52 cards will be diamond or king is ?

A. 4/52

B. 4/13

C. 1/52

D. 2/13

Answer : B. 4/13...



231. The probability of getting heads in both trials when a balanced coin is tossed twice will be ?

A. 1/4

B. 1/2

C. 1

D. 3/4

Answer : A. 1/4...




232. A card is drawn from a well-shuffled pack of cards. The probability of getting a queen of club or king of the heart is ?

A. 1/52

B. 1/26

C. 1/13

D. None of these

Answer : B. 1/26...




233. The probability of drawing a red card from a deck of playing cards is ?

A. 2/18

B. 1/13

C. 1/4

D. 1/2

Answer : D. 1/2...




234. When two dice are rolled, what is the probability that the sum of the numbers appeared on them is 11 ?

A. 1/6

B. 1/18

C. 1/9

D. 1

Answer : B. 1/18...




UP NEXT IN CTS



Resume Sample for Cognizant(CTS) Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Cognizant(CTS) Company => Click Here

Interview Dress Code for Cognizant(CTS) Company => Click Here

HR Interview Questions for Cognizant(CTS) Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Cognizant(CTS) Company => Click Here

How to apply for Cognizant(CTS) Company => Click Here


Related Searches to Cognizant Interview Questions