Infosys Interview Questions and Answers



1. What is Constant ?

Answer : A constant is a value that never changes...



2. What is Pointers in C++ ?

Answer : A pointer is a variable that holds a memory address...



3. What is Inheritance ?

Answer : Inheritance is one of the key features of Object-oriented programming in C++...



4. Detect Loop in Linked List ?

Answer : Traverse through each node till end , tracking visited node...



5. What is Normalization ?

Answer : Normalization is the process of reorganizing data in a database...



6. Describe yourself with few words ?

Answer : When yours responding, keep in mind the type of position you are interviewing...



7. Are you willing to relocate ?

Answer : Yes. I am able to adapt to any kind of environment so I have no problem...



8. Do you have any question for us ?

Answer : First of all, Thank you, sir, for giving me this opportunity to ask a question...



9. How long you will be work here ?

Answer : I will work with this company as long as my presence benefits...



10. Tell me about yourself ?

Answer : The answer to this basically sets the starting point to the rest...



11. What are your Salary Exceptions ?

Answer : The recruiter will likely be looking for a number, so go prepared with a target salary...



12. What are your weaknesses ?

Answer : Sometimes I'm little bit lazy, believing every one which is not true in all case...



13. What did know about this company ?

Answer : I'm very interested in learning more about the mobile apps you have developed to support...



14. What is the most difficult situation you have faced ?

Answer : Firstly, to answer the question about handling your most stressful situations...



15. Where do you see yourself in five years ?

Answer : I want to see myself as an independent and individual person. I definitely want to...



16. For what reason would it be advisable for us to employ you ?

Answer : To answer this question, you again need to analyze the requirements of the role properly...



17. Define Thread in java ?

Answer : A thread in the context of Java is the path followed while executing a program...



18. Difference between array list and linked list ?

Answer : ArrayList and LinkedList both implements List interface...



19. Different between c++ and java ?

Answer : C++ is platform-dependent.Java is platform-independent.



20. Explain arrays in java ?

Answer : Arrays in Java are a data structure that stores ordered collections of fixed-sized elements...



21. Explain OOPS Concept ?

Answer : Abstraction:It can be defined as the separation of unnecessary details...



22. What is multithreading ?

Answer : Multithreading is nothing but the process of executing multiple threads simultaneously...



23. What is encapsulation ?

Answer : Encapsulation is a mechanism that puts the data and function together...



24. What is linked list ?

Answer : Java LinkedList class uses doubly linked list to store the elements...



25. What is polymorphism ?

Answer : Polymorphism in Java is a concept in different ways we can perform a single action...



26. What is virtual function ?

Answer : A virtual function will become pure virtual function when you append '=0'...



27. What is the life cycle of thread ?

Answer : A thread in the context of Java is the path followed while executing a program...



UP NEXT IN Infosys



Resume Sample for Infosys Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Infosys Company => Click Here

Interview Dress Code for Infosys Company => Click Here

HR Interview Questions for Infosys Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Infosys Company => Click Here

How to apply for Infosys Company => Click Here


Related Searches to Infosys Interview Questions and Answers