Analogy and Pattern Classification Interview Questions and Answers




1. If it is possible to make a meaningful word with the 2nd, 6th 9th and 12th letters of the word 'CONTRIBUTION', which of the following will be the last letter of that word ? If more than one such word can be formed, give 'M' as the answer and if no such word can be formed, give 'X' as the answer.

A. T

B. O

C. M

D. X

Answer : B. O...




2. How many meaningful English words can be made with the letters 'ERDU'using each letter only once in each word ?

A. None

B. One

C. Two

D. Three

Answer : B. one ...




3. In each of the following question, a word has been given, followed by four other words, one of which cannot formed by using the letters from the given word. Find that word EDUCATIONAL

A. NATIONAL

B. NEAT

C. DEAN

D. LION

Answer : A. NATIONAL ...



4. In each of the following question, a word has been given, followed by four other words, one of which cannot formed by using the letters from the given word. Find that word. PERMANENT

A. REMNANT

B. TRAMP

C. MENTOR

D. AMPERE

Answer : C. MENTOR...




5. If it is possible to make only one meaningful word with the first, second, third and fifth letters of the word 'TECHNOLOGY', which of the following would be the third letter of that word ? If no such word can be made, give 'X' as your answer and if more than one such word can be formed, give your answer as 'Y'.

A. C

B. T

C. N

D. X

Answer : C. N...




6. In each of the following question, a word has been given, followed by four other words, one of which cannot formed by using the letters from the given word. Find that word. MEASUREMENTED

A. MASTERO

B. RENT

C. TENANT

D. INSURANCE

Answer : A. MASTERO...



7. How many meaningful English words can be formed with the third, fifth, seventh and ninth letters of the word 'DOWNGRADED' using each letter only once ?

A. None

B. One

C. Two

D. Three

Answer : B. One...




8. Four options are given below. Three of these options are similar to each other because they follow the same pattern. Identify the option that is dissimilar to the other three ?

A. AE6

B. FD10

C. AD6

D. DE9

Answer : C. AD6





Related Searches to Analogy and Pattern Classification Interview Questions and Answers