Coding Decoding Logical Reasoning Interview Questions and Answers




1. If WATER is written as ‘YCVGT’ , then then what is written as ‘HKTG’ ?

A. IRFE

B. FIRE

C. REFI

D. ERIF

Answer : B. FIRE...



2. If ‘CARING’ is coded as ‘EDVGKC’ and SHARES is coded as ‘UKEPVO’ how will CASKET be coded as in the same code ?

A. EDXIBP

B. EDWIAP

C. EDWPAI

D. EDWIBP

Answer : D. EDWIBP...




3. In a certain code language ‘LIEUTENANT’ is written as 1232212021411420, then how ‘MANGO’ can be written in that code language ?

A. 13114715

B. 1311474

C. 14141375

D. 13114157

Answer : B. 1311474...




4. If 1 + 4 = 9, 2 + 8 = 18, 3 + 6 = 15 then 7 + 8 = ?

A. 41

B. 23

C. 30

D. 32

Answer : B. 23 ...




5. If A = 1, ACT = 24, then FAT = ?

A. 26

B. 25

C. 27

D. 24

Answer : C. 27...




6. In a certain code “MOUSE” is written as “PRUQC”. How is “SHIFT” written in that code ?

A. VJIDR

B. VIKRD

C. RKIVD

D. VKIDR

Answer : D. VKIDR...




7. If ‘GLOSSORY’ is coded as 97533562 and ‘GEOGRAPHY’ = 915968402, then ‘GEOLOGY’ can be coded as

A. 915692

B. 9157592

C. 9057592

D. 9157591

Answer : B. 9157592




8. In a certain code language, GRAPE is written as 27354 and FOUR is written as 1687. How is GROUP written is that code ?

A. 27384

B. 27684

C. 27685

D. 27658

Answer : C. 27685




9. Using the following code and key decode the given coded word:
Code : L X P Z J Y Q M N B
key : b a e s p r h i g t
Coded word : ZBYXMNQB ?

A. Height

B. Struggle

C. Straight

D. Strength

Answer : C. Straight




10. If FEATURES is written as GCDPZLLK in a code, what will be the fourth letter from the left, if ADVANTAGE is written in that code ?

A. E

B. F

C. W

D. X

Answer : C. W





Related Searches to Coding Decoding Logical Reasoning Interview Questions and Answers