Most Asked Sapient Nitro Interview Questions



241. The company goes to great length to ensure that employees can be comfortable in their work environment

A. are comfortable

B. will be comfortable

C. should be comfortable

D. No improvement

Answer : A. are comfortable




242. They are social insects, living in communities, regulated by definite laws,each member of society bearing well-defined and separate part in the work of a colony

A. who are living in communities

B. living among a community

C. who lives with a community

D. No improvement

Answer : D. No improvement




243. While we would like that all Indian Children to go to school, we need to ponder why they do not

A. that all the Indian children

B. if all the children of India

C. all Indian children

D. No improvement

Answer : A. that all the Indian children




244. Young men and women should get habituated to reading and writing about current affairs

A. used

B. prepared

C. trained

D. No improvement

Answer : D. No improvement




245. I heard his mother saying that he _____ in the chess competition for the last 5 years.

A. has won

B. is winning

C. has been wining

D. wins

Answer : C. has been wining



246. Chris Noel is one of the biggest star in Hollywood these days. But, his recent success at the box office _____ him self-obsessed.

A. make

B. have make him

C. was making

D. has made

Answer : D. has made




247. Syria is in very bad shape these days. The children of the country stay ____ of thier tents _____ all times .

A. in/at

B. inside/at

C. at/at

D. under/at

Answer : D. under/at




248. Rohit Sharma was playing bad for a very long time but he surely ______ that he can score in today's match .

A. was believing

B. under belief

C. belived

D. belief

Answer : C. belived




249. Congress hadn't done well in the last few Gujarat Elections but they ____ 80 seats were rewards of them ____ better at ground stage .

A. winning, working

B. winning by, working at

C. winning, working on

D. None

Answer : A. winning, working




250. I tried, Nevertheless, the situation was ____ my control.

A. under

B. in

C. beyond

D. to

Answer : C. beyond




251. On Friz Shah Kotla the Ball certainly did ____ more than usual.

A. jumped

B. bounce

C. was bouncing

D. bounced

Answer : B. bounce



252. Pepsi has never ______ in sponsoring the football world cup.

A. interested

B. been interested

C. shown interested

D. interests

Answer : B. been interested




253. The newspaper ______ very bad news for people who supported the seperatist movement.

A. had contained

B. contained

C. containing

D. contains

Answer : B. contained




254. How will a class protect the code inside it ?

A. Using access specifier

B. Abstraction

C. Use of inheritance

D. All of the mentioned

Answer : A. Using access specifier




255. Palak enters a coding competition she wants to write code to pass down values from one class to another. Which of following concept should she use to do so ?

A. Inherits

B. Extends

C. Construct

D. All of the mentioned

Answer : B. Extends




256. Tarun wants to write code for his computer class homework but he had misheard the teacher and only can recollect remembering this 4 words. Which of the following is what he couldn’t have had heard ?

A. Distributive

B. Multilevel

C. Multiple

D. Hierarchical

Answer : A. Distributive



257. Tarun works all night long writing code and writing more and more classes for each object he now thinks that he can write a superclass which defines some hierarchical feature for other classes, what can he use ?

A. Cascading

B. Hierarchical super positioning

C. Inheritance

D. Polymorphism

Answer : C. Inheritance




258. Which of the following are available only in the class hierarchy chain ?

A. Public data members

B. Private data members

C. Protected data members

D. Member functions

Answer : C. Protected data members




259. Which of the following cannot be inherited ?

A. Friend

B. Static

C. Destructor

D. Constructor

Answer : C. Destructor




260. Which of the following concepts of OOPS means exposing only necessary information to client ?

A. Abstraction

B. Encapslution

C. Data Hiding

D. Data Binding

Answer : C. Data Hiding




261. Which type of inheritance needs a virtual function ?

A. Multi level inheritance

B. Multiple inheritance

C. Hybrid inheritance

D. All of the above

Answer : D. All of the above




262. A code with θ(n) and θ(n2) complexity. Which code will execute faster for a code of size J ?

A. θ(n)

B. θ(n2)

C. Cant be said as size of K is unknown

D. Both will be equal

Answer : C. Cant be said as size of K is unknown




263. In case of the worst timing, which might be the worst to implement in sorting algorithm ?

A. Quick

B. Merge

C. Time

D. Heap

Answer : A. Quick



264. In regards to time complexity which will perform better ω(n4) or O(n3) ?

A. ω(n4)

B. O(n3)

C. Both Equally

D. Can't be said

Answer : A. ω(n4)




265. There are 2 buildings and on each’s window, a flower pot is kept. Ravi’s mother tells him to multiply each cell/window to the other and store in a matrix ? What would be time complexity if he writes a code to do so ?

A. Omega(n)

B. Omega(n2)

C. Theta (n)

D. Theta (n2)

Answer : D. Theta (n2)




266. The time required to insert in the Queue is ?

A. O(n)

B. O(n2)

C. O(1)

D. O(log n)

Answer : C. O(1)




267. What is space complexity of the program ?

A. Amount of hard disk space required to store the program

B. Amount of hard disk space required to compile the program

C. Amount of memory required by the program to run

D. Amount of memory required by the program to compile

Answer : C. Amount of memory required by the program to run




268. Which of the following has the quickest average time complexity ?

A. Quick

B. Radix

C. Bubble

D. Heap

Answer : B. Radix



269. Encapsulation is ?

A. Binding code and data together

B. Using single interface for general class of actions.

C. Reduce Complexity

D. All the above

Answer : C. Reduce Complexity




270. In c++ how are protected members of a base class accessed in derived class when inherited privately ?

A. Privately

B. Publicly.

C. Protectedly

D. Not Inherited

Answer : A. Privately




Resume Sample for Sapient Nitro Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Dress Code for Sapient Nitro Company => Click Here

HR Interview Questions for Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Sapient Nitro Company => Click Here

How to apply for Sapient Nitro Company => Click Here


Related Searches to Most Asked Sapient Nitro Interview Questions