Polaris Financial Technology Interview Questions and Answers



1. How we can Avoid memory leaks with Anonymous class handler timer task thread in Android ?

Answer : In android, every developer uses Anonymous Class (Runnable)...



2. Difference between C++ and Java ?

Answer : C++ is a Platform dependent.Java is a...



3. What are the Oops concepts ?

Answer : The Oops Concepts are Objects, Classes, Abstraction...



4. What is Binary search tree ?

Answer : The Binary search tree is a node-based on the binary tree data structure...



5. Find the middle of a given linked list in Java ?

Answer : Given a singly linked list...



6. What is DBMS ?

Answer : DBMS is represented by the DataBase Management...



7. What is Indexing in dbms ?

Answer : Indexing is the One of the ways that will optimize...



8. Are you willing to relocate ?

Answer : I am absolutely willing to relocate...



9. Do you have any questions for us ?

Answer : To find your level of interest...



10. Tell me about yourself

Answer : The answer to this basically sets the starting point to the rest...



11. What are your Strengths ?

Answer : Your answer should needs to be true...



12. What is your Weakness ?

Answer : Reason for ask this question...



13. What do you know about our company ?

Answer : To know whether you care enough...



14. Why do you want to change your current company ?

Answer : If the company is launching a new product...



15. What is SDLC ?

Answer : Software Development Life Cycle (SDLC) is a set of phases...



16. What is STLC ?

Answer : Software Testing Life Cycle (STLC) is the testing process...



17. How to create Index ?

Answer : A Table index helps SQL statements run faster...



18. What is foreign key constraint ?

Answer : A foreign key is a column (or columns) that references...



19. Can we define constructor in Servlet class

Answer : Yes, we can define constructor in servlet class...



20. What is Thread and explain about Life cycle of thread ?

Answer : A thread in the context of java...



21. What are the Advantages of using packages in Java ?

Answer : A java package is a group of similar...



22. What are the features of java ?

Answer : The features are given by...



23. What is meant by collections in Java ?

Answer : Collections in java is a framework...



24. What are the modifiers can have interface ?

Answer : Modifiers are keywords that you add...



25. What is Polymorphism in Java ?

Answer : Polymorphism in java is a concept...



26. Difference between abstract class and interface in java ?

Answer : The interface is a blueprint that can be used to implement a class...



28. Difference between Statement and PreparedStatement ?

Answer : Statement is a JDBC interface used for general-purpose access to the SQL database...



29. What is Java Serialization ?

Answer : Serialization is a mechanism to convert an object into stream of bytes...



30. What is Routing ?

Answer : Routing refers to establishing the routes that data packets...



31. What is Switching ?

Answer : Switching is the most valuable asset...



32. What is TCP/IP Reference Model ?

Answer : TCP/IP means Transmission Control Protocol and Internet Protocol...



33. Difference between Procedure and Function ?

Answer : A procedure is a named PL/SQL block...



UP NEXT IN Polaris Financial Technology



Resume Sample for Polaris Financial Technology Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Polaris Financial Technology Company => Click Here

Interview Dress Code for Polaris Financial Technology Company => Click Here

HR Interview Questions for Polaris Financial Technology Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Polaris Financial Technology Company => Click Here

How to apply for Polaris Financial Technology Company => Click Here


Related Searches to Polaris Financial Technology Interview Questions and Answers