Sapient Nitro Interview Questions for Freshers



61. If WATER is written as ‘YCVGT’ , then what is written as ‘HKTG’ ?

A. IRFE

B. FIRE

C. REFI

D. ERIF

Answer : B. FIRE...




62. If ‘CARING’ is coded as ‘EDVGKC’ and SHARES is coded as ‘UKEPVO’ how will CASKET be coded as in the same code ?

A. EDXIBP

B. EDWIAP

C. EDWPAI

D. EDWIBP

Answer : D. EDWIBP...




63. In a certain code language ‘LIEUTENANT’ is written as 1232212021411420, then how ‘MANGO’ can be written in that code language ?

A. 13114715

B. 1311474

C. 14141375

D. 13114157

Answer : B. 1311474...




64. If 1 + 4 = 9, 2 + 8 = 18, 3 + 6 = 15 then 7 + 8 = ?

A. 41

B. 23

C. 30

D. 32

Answer : B. 23 ...




65. If A = 1, ACT = 24, then FAT = ?

A. 26

B. 25

C. 27

D. 24

Answer : C. 27...



66. In a certain code “MOUSE” is written as “PRUQC”. How is “SHIFT” written in that code ?

A. VJIDR

B. VIKRD

C. RKIVD

D. VKIDR

Answer : D. VKIDR...




67. If ‘GLOSSORY’ is coded as 97533562 and ‘GEOGRAPHY’ = 915968402, then ‘GEOLOGY’ can be coded as

A. 915692

B. 9157592

C. 9057592

D. 9157591

Answer : B. 9157592




68. In a certain code language, GRAPE is written as 27354 and FOUR is written as 1687. How is GROUP written is that code ?

A. 27384

B. 27684

C. 27685

D. 27658

Answer : C. 27685




69. Given signs signify something and on that basis, assume the given statements to be true and find which of the two conclusions I and II is/are definitely true.
P + Q means P is greater than Q
P * Q means P is greater than or equal than Q
P = Q means P is equal to Q
P / Q means P is less than Q
P – Q means P is less than or equal to Q

Statements :
X / Y, W * Z, Z + Y
Conclusions :
I. W + Y
II. X / Z

A. Only conclusion I is true

B. Only conclusion II is true

C. Neither conclusion I nor II is true

D. Both conclusion I and II are true

Answer : D. Both conclusion I and II are true




70. In the question the symbols @, #, %, $ and H are used with the following meaning :
‘P $ Q’ means ‘P is smaller than Q’
‘P @ Q’ means P is neither greater than nor equal to Q’
‘P H Q’ means ‘P is neither smaller than nor equal to Q’
‘P % Q’ means ‘P is not greater than Q’
‘P # Q’ means ‘P is neither greater than nor smaller than Q’
Now assume the given statements to be true and find which out of the two conclusions I and II is/are definitely true.

Statements:
I . J % N
II . K @ N
III . T $ K
Conclusions:
I . T H J
II . J @ K

A. Only conclusion I is true

B. Only conclusion II is true

C. Either conclusion I or II is true

D. Neither conclusion I nor II is true

Answer : D. Neither conclusion I nor II is true



71. In the question symbols *, @, %, $ and # are used with the following meaning :
‘P $ Q’ means ‘P is not greater than Q’
‘P * Q’ means ‘P is neither smaller than nor greater than Q’
‘P # Q’ means “P is neither greater than nor equal to Q’
‘P % Q’ means ‘P is not smaller than Q’.
‘P @ Q’ means ‘P is neither smaller than nor equal to Q’.
Now assuming the statements to be true, find which of the two conclusions I and II is/are definitely true.

Statements:
W @ M, J # M, M * Y
Conclusions:
Y * W
Y @ J

A. Only conclusion I is true

B. Only conclusion II is true

C. Either conclusion I or II is true

D. Neither conclusion I nor II is true

E. Both conclusion I and II are true

Answer : B. Only conclusion II is true




72. The question contains some statements followed by some conclusions. Decide which of the given conclusions logically follow from the given statements, disregarding commonly known facts

Statements:
      All files are folders.
      All folders are boxes.
      All boxes are drawers.
Conclusions:
      I. All folders are drawers.
      II. All boxes are files.
      III. All files are drawers.
      IV. All drawers are folders.

A. Only I and II will follow

B. Only I and III will follow

C. Only II and III will follow

D. All follows

Answer : B. Only I and III will follow




73. Using the following code and key decode the given coded word:
Code : L X P Z J Y Q M N B
key : b a e s p r h i g t
Coded word : ZBYXMNQB ?

A. Height

B. Struggle

C. Straight

D. Strength

Answer : C. Straight




74. 3/7 of the oranges grown are too sour to eat out 3,80,205 oranges that are grown on a farm. The owner has to sell the eatable Orange. How many Oranges can the farm owner sell ?

A. 1,62,945

B. 3,25,890

C. 2,17,260

D. 4,34,520

Answer : C. 2 , 17 , 260...




75. When the integer n is divided by 8, the remainder is 3. What is the remainder if 6n is divided by 8 ?

A. 0

B. 2

C. 1

D. 3

Answer : B. 2...



76. The sum of three consecutive natural numbers each divisible by 3 is 72. What is the largest among them ?

A. 21

B. 24

C. 27

D. 30

Answer : C. 27...




77. A and B are two number when divided by 7 leaves a remainder 3 and 5. What will be the remainder when A-B is divided by 7 ?

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

Answer : B. 5...




78. If the number 7x86038 is exactly divisible by 11, then the smallest whole number in place of x ?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Answer : C. 3...




79. The total number of two-digit positive integer lesser than 100, which are not divisible by 2, 3 and 5 is ?

A. 23

B. 24

C. 25

D. 26

Answer : B. 24...




80. X is a 5 digit number when we subtract the sum of the digits form X, it becomes divisible by _____?

A. 5

B. 1

C. 9

D. 6

Answer : C. 9...




81. Dustin is driving his car at speed of 50 kilometres per hour. He going to Texas which is located 345 kilometres from his starting point. How long will it take him to reach Texas ?

A. 70

B. 71

C. 72

D. 69

Answer : D. 69...




82. The average of three numbers is 77. The first number is twice the second and the second number is twice the third. Find the first number ?

A. 33

B. 66

C. 77

D. 132

E. None of these

Answer : D. 132...



83. A and B are two cars travelling to a destination which is 360 kilometres away. A takes 4 hours to reach the destination. How much time will it take B to reach the destination if the speeds of A and B are in the ratio 9: 12 ?

A. 2.5 hrs

B. 4.5 hrs

C. 3.5 hrs

D. 3 hrs

Answer : D. 3 hrs...




84. In a dairy farm, 40 cows eat 40 bags of husk in 40 days. In how many days one cow will eat one bag of husk ?

A. 1

B. 1/40

C. 40

D. 80

Answer : C. 40...




85. If 7 spiders make 7 webs in 7 days, then 1 spider will make 1 web in how many days ?

A. 1

B. 7/2

C. 7

D. 49

Answer : C. 7...




86. A garrison of 500 men had provisions for 24 days. However, a reinforcementof 300 men arrived. The food will now last for ?

A. 15 days

B. 16 days

C. 17 1/2 days

D. 18 days

Answer : 15 days...




87. 75 basketballs cost $1,143.75. Find the cost of 26 basketballs ?

A. $ 396.50

B. $ 346.50

C. $ 333.50

D. $ 426.50

Answer : A. $ 396.50...




88. In 36.5 weeks, Miguel raised $2372.50 for cancer research. How much money will he raise 20 weeks ?

A. $1200

B. $1350

C. $1300

D. $1100

Answer : C. $1300...



89. If 30 men can build a wall 56 meters long in 5 days, what length of a similar wall can be built by 40 men in 3 days ?

A. 36.5 m

B. 44.8 m

C. 62.3 m

D. 92 m

Answer : B. 44.8 m..




90. In a dairy farm, 20 cows eat 20 bags in 20 days. In how many days one cow will eat one bag of husk ?

A. 10 days

B. 1/10 days

C. 20 days

D. 40 days

Answer : C. 20 days...




Resume Sample for Sapient Nitro Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Dress Code for Sapient Nitro Company => Click Here

HR Interview Questions for Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Sapient Nitro Company => Click Here

How to apply for Sapient Nitro Company => Click Here


Related Searches to Sapient Nitro Interview Questions for Freshers