Sapient Nitro Interview



151. When two dice are tossed, what is the probability that the total score is a prime number ?

A. 1/4

B. 1/3

C. 2/3

D. 5/12

Answer : D. 5/12...




152. A bag contains 4 black, 5 yellow and 6 green balls. Three balls are drawn at random from the bag. What is the probability that all of them are yellow ?

A. 2/91

B. 1/81

C. 1/8

D. 2/81

Answer : A. 2/91...




153. A letter is chosen at random from the word ‘ASSASSINATION’. What is the probability that it is a consonant ?

A. 4/13

B. 8/13

C. 7/13

D. 6/13

Answer : C. 7/13...




154. Two dice are rolled together. What is the probability of getting two numbers whose product is even ?

A. 17/36

B. 1/3

C. 3/4

D. 11/25

Answer : C. 3/4...



155. In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green ?

A. 1/3

B. 3/4

C. 7/19

D. 8/21

E. 9/21

Answer : A. 1/3...




156. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at most two heads ?

A. 3/4

B. 1/4

C. 3/8

D. 7/8

Answer : D.7/8...




157. From a pack of 52 cards, two cards are drawn together at random. What is the probability of both the cards being kings ?

A. 1/15

B. 25/57

C. 35/256

D. 1/221

Answer : D. 1/221...




158. Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5 ?

A. 1/2

B. 2/5

C. 8/12

D. 9/20

Answer : D.9/20...




159. The probability of getting heads in both trials when a balanced coin is tossed twice will be ?

A. 1/4

B. 1/2

C. 1

D. 3/4

Answer : A. 1/4...



160. A card is drawn from a well-shuffled pack of cards. The probability of getting a queen of club or king of the heart is ?

A. 1/52

B. 1/26

C. 1/13

D. None of these

Answer : B. 1/26...




161. If the probability that A will live 15 year is 7/8 and that B will live 15 year is 9/10, then what is the probability that both will live after 15 year ?

A. 1/20

B. 63/80

C. 1/5

D. None of these

Answer : B. 63/80...




162. The probability of drawing a red card from a deck of playing cards is ?

A. 2/18

B. 1/13

C. 1/4

D. 1/2

Answer : D. 1/2...




163. When two dice are rolled, what is the probability that the sum of the numbers appeared on them is 11 ?

A. 1/6

B. 1/18

C. 1/9

D. 1

Answer : B. 1/18...




164. A bag contains 8 red and 5 white balls. 2 balls are drawn at random. What is the probability that both are white ?

A. 5/16

B. 2/13

C. 3/26

D. 5/39

Answer : D. 5/39...




165. A brother and sister appear for an interview against two vacant posts in an office. The probability of the brother's selection is 1/5th and that of the sister's selections is 1/3rd. What is the probability that one of them is selected ?

A. 1/5

B. 2/5

C. 1/3

D. 2/3

Answer : B. 2/5...



166. Four whole number taken at random are multiplied together. The chance that the last digit of the product is 1, 3, 7, or 9 is ?

A. 16/625

B. 1/210

C. 8/125

D. 4/25

Answer : A. 16/625...




167. The probability that a card is drawn from a pack of 52 cards will form a pack of 52 cards will be diamond or king is ?

A. 4/52

B. 4/13

C. 1/52

D. 2/13

Answer : B. 4/13...




168. Rs.8000 become Rs.9261 in a certain interval of time at the rate of 5% per annum of C.I. Find the time ?

A. 4 years

B. 6 years

C. 2 years

D. 3 years

Answer : D. 3 years...




169. A sum of money place at compound interest doubles itself in 4 years. In how many years will it amount to eight times itself ?

A. 16

B. 8

C. 12

D. 20

Answer : C. 12...




170. A property decreases in value every year at the rate of 6 1/4% of its value at the beginning of the year its value at the end of 3 years was Rs.21093. Find its value at the beginning of the first year ?

A. Rs 25600.24

B. Rs 32000.50

C. Rs 18060.26

D. Rs 18600

Answer : A. Rs 25600.24...



171. A certain sum of money amounts to Rs.1300 in 2 years and to Rs. 1525 in 3.5 years. Find the sum and the rate of interest ?

A. Rs 850 , 10%

B. Rs 900, 12%

C. Rs 800, 13%

D. Rs 1000,15%

Answer : D. Rs 1000, 15%...




172. The ratio of the amount for two years under compound interest annually and for one year under simple interest is 6:5. When the rate of interest is same, then the value of rate of interest is ?

A. 20 %

B. 15 %

C. 18 %

D. 22 %

Answer : A. 20 %...




173. If the simple interest on a certain sum of money is 4/25 of the sum and the rate percent equals the number years, then the rate of interest per annum is :

A. 4 %

B. 5 %

C. 8 %

D. 10 %

Answer : A. 4 %...



174. Find the compound interest on Rs. 20,000 in 2 years at 4 % per annum, the interest being compounded half-yearly ?

A. Rs 1648.64

B. Rs 1596.32

C. Rs 14826.56

D. Rs 11563.99

Answer : A. Rs 1648.64...




175. A certain sum amounts to Rs. 7000 in 2 years and to Rs. 8000 in 3 years. Find the sum ?

A. Rs 6959.37

B. Rs 6459.37

C. Rs 5359.37

D. Rs 5759.37

Answer : C. Rs 5359.37...




176. Rs.5887 is divided between Shyam and Ram, such that Shyam’s share at the end of 9 years is equal to Ram’s share at the end of 11 years, compounded annually at the rate of 5%. Find the share of Shyam ?

A. 2088

B. 2000

C. 3087

D. None of these

Answer : C. 3087...




177. Vijay invested Rs.50,000 partly at 10% and partly at 15%. His total income after a year was Rs.7000. How much did he invest at the rate of 10% ?

A. 40,000

B. 41,000

C. 12,000

D. 20,000

Answer : A. 40,000...



178. A train of length 110 meters is running at a speed of 60 kmph. In what time, it will pass a man who is running at 6 kmph in the direction opposite to that in which the train is going ?

A. 10

B. 8

C. 6

D. 4

Answer : C. 6...




179. Two trains of equal length, running in opposite directions, pass a pole in 18 and 12 seconds. The trains will cross each other in ?

A. 14.4 sec

B. 15.5 sec

C. 18.8 sec

D. 20.2 sec

Answer : A. 14.4 sec...




180. A train speed past a pole in 15 seconds and a platform 100 m long in 25 seconds. Its length is ?

A. 50 m

B. 150 m

C. 200 m

D. None of these

Answer : B. 150 m...




Resume Sample for Sapient Nitro Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Dress Code for Sapient Nitro Company => Click Here

HR Interview Questions for Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Sapient Nitro Company => Click Here

How to apply for Sapient Nitro Company => Click Here


Related Searches to Sapient Nitro Interview