Sapient Nitro Placement Questions and Answers



121. What decimal of an hour is a second ?

A. 0.0025

B. 0.0256

C. 0.0027

D. 0.000126

Answer : C. 0.0027...




122. When 0.36 is written in the simplest fractional form, the sum of the numerator and the denominator is :

A. 15

B. 34

C. 114

D. 115

Answer : B. 34...




123. Revati brought a machine of 4,50,000 and sold it to raghu at profit. Raghu sold the machine to danush at loss of 10% for 4,95,000. What profit got ravi ?

A. 23 %

B. 21 %

C. 25 %

D. 22.22 %

Answer : D. 22.22 %...




124. What is price of a pair of sandles is decreased by 10% the number of pair sold incresed by 20%. What is net effect on sells ?

A. 8 % decreases

B. 10 % decreases

C. 8 % increases

D. 10 % increases

Answer : C. 8 % increases...



125. Price of salt is increased by 25% in order not to increase the expenditure a lady must reduce her comsumption by :

A. 25 %

B. 20 %

C. 30 %

D. None of these

Answer : B. 20 %...




126. Jaya Brought a worth Rs 3,50,000 four years ago. If the value of the car is depreciates over time at fixed rate of 10% per annum then what will be present worth of car ?

A. 229635

B. 250000

C. 230000

D. 255150

Answer : A. 229635...




127. Riya sold her car for 50000 less than what she bought it for and lost 8% at what price should she have sold her car, if she wanted to gain as much as she lost in the first transaction ?

A. 625000

B. 650000

C. 675000

D. 637000

E. 670000

Answer : C. 675000...




128. A reduction of 20% price of sugar enables to purchase 5 kg of sugar more for Rs 600. Find the price of the sugar per kg before reduction ?

A. 42

B. 65

C. 24

D. 19

E. 21

Answer : C. 24...




129. A product item price decreases 10% and it’s production increases 20% then what is the profit or loss percentage ?

A. 24%

B. 12%

C. 8%

D. 16%

E. 4%

Answer : C. 8%...




130. The population of a village is eight thousand. If 6 % men and 10 % women are added population becomes 8600, then no of men in the village was ?

A. 4800

B. 5000

C. 5060

D. 6000

Answer : B. 5000...




131. How many groups of 6 persons can be formed from 8 men and 7 women ?

A. 5000

B. 5005

C. 5050

D. None of these

Answer : B. 5005...



132. 8 men entered a lounge simultaneously. If each person shakes hand with the other, then find the total no. of handshakes?

A. 16

B. 36

C. 56

D. 28

Answer : D. 28...




133. Find the value of 5P2 ?

A. 15

B. 18

C. 20

D. 122

Answer : C. 20...




134. In how many different ways, can the letters of the word 'INHALE' be arranged ?

A. 720

B. 360

C. 120

D. 650

Answer : A. 720...




135. In how many ways, the letters of the word 'BANKING' can be arranged ?

A. 5040

B. 2540

C. 5080

D. 2520

Answer : D. 2520...




136. In a meeting between two countries, each country has 12 delegates. All the delegates of one country shake hands with all delegates of the other country. Find the number of handshakes possible ?

A. 72

B. 144

C. 288

D. 234

Answer : B. 144...



137. How many can straight lines be drawn from 15 non-collinear points ?

A. 105

B. 120

C. 110

D. 115

E. 118


Answer : A. 105...




138. If 56Pr + 6 : 54Pr + 3 = 30800 : 1 then the value of r is ?

A. 40

B. 41

C. 42

D. None

Answer : B. 41...




139. There are 25 students in a class. Find the number of ways in which a committee of 3 students is to be formed?

A. 2200

B. 2300

C. 2400

D. 3200

Answer : B.2300...




140. A merchant sold an article at 10% loss. If he had sold it Rs 450 more, 8% would have been gained on the cost price. Find the cost price ?

A. Rs 1200

B. Rs 1800

C. Rs 1500

D. Rs 2500

Answer : D. Rs 2500...




141. The profit obtained by selling an article for Rs 480 is twice the loss obtained by selling for Rs 300. What is the cost price of the article ?

A. Rs 400

B. Rs 420

C. Rs 360

D. RS 350

Answer : C. Rs 360...




142. On selling an article for Rs 1020, a merchant loses 15%. For how much price should he sell the article to gain 12% on it ?

A. Rs 1344

B. RS 1400

C. Rs 1200

D. RS 1500

Answer : A. Rs 1344...



143. A sells a camera to B at profit of 20% and B sells it to C at a profit of 25%. If C pays Rs 450, what price did A pay for the camera ?

A. Rs 300

B. Rs 350

C. Rs 400

D. Rs 450

Answer : A. Rs 300...




144. A watch was sold at a loss of 10%. If it was sold for Rs.140 more, there would have been a gain of 4%. What is the cost price ?

A. Rs 1000

B. Rs 1140

C. Rs 860

D. Rs 760

Answer : A. Rs 1000...




145. A dishonest dealer professes to sell his goods at Cost Price but still gets 20% profit by using a false weight. What weight does he substitute for a kilogram ?

A. 855 1/2 grams

B. 833 1/3 grams

C. 833 1/2 grams

D. 875 2/7 grams

Answer : B. 833 1/3 grams...




146. A trader bought a car at 20% discount on its original price. He sold it at a 40% increase on the price he bought it. What percent of profit did he make on the original price ?

A. 10 %

B. 11 %

C. 12 %

D. 15 %

Answer : C. 12 %...




147. The C.P of 15 books is equal to the S.P of 18 books. Find the gain% or loss% ?

A. 16 2/3 % loss

B. 100/3 % loss

C. 50/3 % loss

D. 100/3 % loss

Answer : A. 16 2/3 % loss...




148. The cost price of 13 articles is equal to the selling price of 11 articles. Find the profit percent ?

A. 15 5/15%

B. 18 2/11 %

C. 6 2/3%

D. 30%

Answer : B. 18 2/11 %...



149. A reduction of 20% in the price of salt enables a lady to obtain 10kgs more for Rs.100, find the original price per kg ?

A. 2 3/2

B. 2 2/3

C. 2.5

D. 3

Answer : C. 2.5...




150. Two cards are drawn together from a pack of 52 cards. The probability that one is a club and one is a diamond ?

A. 13/51

B. 1/52

C. 13/102

D. 1/26

Answer : C. 13/102...




Resume Sample for Sapient Nitro Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Dress Code for Sapient Nitro Company => Click Here

HR Interview Questions for Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Sapient Nitro Company => Click Here

How to apply for Sapient Nitro Company => Click Here


Related Searches to Sapient Nitro Placement Questions and Answers