Sapient Nitro Placement Questions for Freshers



211. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
Her work in the office increased but she had to carry all the STIGMA.

A. Blame

B. Blot

C. Taint

D. Credit

Answer : D. Credit




212. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
I really love that movie since it was very DREADFUL to watch and I like such movies.

A. Pleasant

B. Atrocious

C. Awful

D. Beastly

Answer : A. Pleasant




213. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
No one likes him since he has become the Symbol of NEPOTISM.

A. Discrimination

B. Inclination

C. Fairness

D. Unfairness

Answer : C. Fairness




214. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
We have to work on this section and MITIGATE the changes as soon as possible .

A. Abate

B. Intensify

C. Calm

D. Compose

Answer : B. Intensify



215. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
His RECKLESS has caused us a lot of things, I think we should do something about it .

A. Careless

B. Cautious

C. Hasty

D. Kooky

Answer : B. Cautious




216. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
After all that had happened that day all I could do was to PACIFY the situation .

A. Allay

B. Incite

C. Cool

D. Con

Answer : B. Incite




217. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
I can PROFLIGATE the matter since no one else will .

A. Abandoned

B. Corrupt

C. Moral

D. Immoral

Answer : C. Moral




218. Every weekend, we put the trash can _______ for garbage collection.

A. up

B. into

C. out

D. at

Answer : C. out




219. The mother said to her child, "You must be back ___ four o'clock."

A. to

B. for

C. by

D. in

Answer : C. by




220. Ramesh is sitting _____ of the laptop.

A. in

B. on

C. with

D. in front of

Answer : D. in front of




221. I've been told to not to go out to play, ______ I've finished my food.

A. before

B. until

C. for

D. since

Answer : B. until



222. He has achieved a lot in his life, but all this time has was never concerned _____ the stock markets .

A. with

B. by

C. from

D. in

Answer : B. by




223. ShikharDhawan has been playing well in the series against west indies, _____ of his inabilities to face a short ball

A. without

B. inspite

C. despite

D. instead

Answer : C. despite




224. Swimming has been his passion forever, ______ he plays football better.

A. instead

B. however

C. though

D. but

Answer : C. though




225. He is an old friend of mine.

A. Verb

B. Noun

C. Adverb

D. Adjective

Answer : B. Noun




226. I was pleasantly surprised when she showed up at the door unannounced.

A. Adverb

B. Adjective

C. Verb

D. Conjunction

Answer : A. Adverb




227. I never expected that I would win the first prize so I couldn’t believe my ears when they announced my name as the winner .

A. Adverb

B. Adjective

C. Verb

D. Noun

Answer : B. Adjective



228. Everybody hates him for his repulsive looks.

A. Verb

B. Adjective

C. Adverb

D. Noun

Answer : B. Adjective




229. I prefer making toys for my children rather than buying them in the toy store.

A. Conjuction

B. Preposition

C. Adverb

D. Noun

Answer : B. Preposition




230. We ought to have saved our environment.

A. Our environment ought to had been saved

B. Our environment ought to have been save.

C. Our environment ought to have been saved.

D. Our environment ought to have saved.

Answer : C. Our environment ought to have been save.




231. I must help him .

A. He must helped by me

B. I must held him.

C. He must get help from me.

D. He must be helped by me

Answer : D. He must be helped by me




232. He arrived at the conclusion.

A. The conclusion was arrived at by him.

B. The conclusion arrived at by him.

C. The conclusion had arrived at by him.

D. The conclusion have arrived at by him.

Answer : A. The conclusion was arrived at by him.



233. Sahil spoke the lie.

A. The lie was spoke by Sahil.

B. The lie spoken by Sahil.

C. Lie was spoken by Sahil.

D. The lie was spoken by Sahil

Answer : D. The lie was spoken by Sahil




234. I asked Susheela why she was sad.

A. Susheela was asked by me that why she was sad.

B. Susheela was asked by me why she was sad.

C. Susheela was asked that why she was sad.

D. Susheela was asked why she was sad.

Answer : D. Susheela was asked why she was sad.




235. Countries have eradicated this disease ten years ago.

A. eradicated

B. had eradicated

C. did eradicated

D. No improvement

Answer : A. eradicated




236. His father won't be able to leave for Varnasi until they have arrived

A. until they arrive

B. until they will have arrived

C. until they will arrive

D. No improvement

Answer : A. until they arrive




237. Hoping not to be disturbed, I sat down in my easy chair to read the book. I won as a prize.

A. I won as a prize.

B. I had won as a prize

C. I have won as prize

D. I had to win as a prize

E. No improvement

Answer : A. I won as a prize.



238. I want you to clearly understand that excuses won't do

A. you clearly to understand

B. you to understand clearly

C. to clearly understand you

D. No improvement

Answer : D. No improvement.




239. No one could explain how a calm and balanced person like him could penetrate such a mindless act on his friends

A. perpetuate

B. perpetrate

C. precipitate

D. No improvement

Answer : B. perpetrate




240. Our office clock is not so correct as it should be it is usually five minutes fast

A. right

B. regular

C. accurate

D. No improvement

Answer : C. accurate




Resume Sample for Sapient Nitro Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Dress Code for Sapient Nitro Company => Click Here

HR Interview Questions for Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Sapient Nitro Company => Click Here

How to apply for Sapient Nitro Company => Click Here


Related Searches to Sapient Nitro Placement Questions for Freshers