Sapient Nitro Placement Questions



91. If 4 men reap 40 acres in 30 days, how many acres will 18 men reap in 12 days?

A. 57 Acres

B. 64 Acres

C. 76 Acres

D. 72 Acres

Answer : D. 72 Acres...




92. A certain number of answer sheets can be checked in 12 days working 5 hours each day by 9 examiners. For how many hours a day should 4 examiners work to check twice the number of answer sheets in 30 days ?

A. 4 hours

B. 8 hours

C. 7 hours

D. 9 hours

Answer : D. 9 hours...




93. If the sum of two numbers is 55 and the H.C.F. and L.C.M. of these numbers are 5 and 120 respectively, then the sum of the reciprocals of the numbers is equal to ?

A. 11/120

B. 55/501

C. 11/60

D. 12/55

Answer : A. 11/120...




94. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is ?

A. 13414

B. 213424

C. 213434

D. 213444

Answer : D. 213444...



95. The LCM of three different numbers is 1024. Which one of the following can never be there HCF ?

A. 8

B. 32

C. 124

D. 256

Answer : C. 124...




96. If LCM of two number is 693, HCF of two numbers is 11 and one number is 99, then find other ?

A. 12

B. 45

C. 77

D. 34

Answer : C. 77...




97. Which greatest possible length can be used to measure exactly 15 meter 75 cm, 11 meter 25 cm and 7 meter 65 cm ?

A. 45

B. 255

C. 55

D. 36

Answer : A. 45...




98. Find the greatest number which on dividing 1661 and 2045, leaves a remainder of 10 and 13 respectively ?

A. 91

B. 127

C. 137

D. 140

Answer : B. 127...



99. Six bells commence tolling together and toll at the intervals of 2,4,6,8,10,12 seconds respectively. In 60 minutes how many times they will toll together ?

A. 16

B. 15

C. 31

D. 30

Answer : C. 31...




100. There are three numbers, these are co-prime to each other are such that the product of the first two is 551 and that of the last two is 1073. What will be the sum of three numbers ?

A. 67

B. 85

C. 129

D. 87

Answer : B. 85...




101. Find the smallest 4 digit number which is divisible by 18, 24, 32 ?

A. 1216

B. 1512

C. 1152

D. 1680

Answer : C. 1152...




102. What is the smallest number that leaves a remainder of 2 when divided by 3, 4, 5, and 6 ?

A. 56

B. 128

C. 62

D. 32

Answer : C. 62...




103. logxY = 100 and log2x = 10, then the value of y is ?

A. 210

B. 21000

C. 2100

D. 210000

Answer : B. 21000...



104. What is the value of log(ab2) - log(ac) + log(abc4) - 3log(bc) ?

A. 2

B. 0

C. -2

D. 1

Answer : D. 1...




105. The value of log 9/8 - log 27/32 + log 3/4 is ?

A. 0

B. 1

C. 2

D. 3

Answer : A. 0...




106. The simplified form of log (75/16) - 2 log (5/9) + log (32/343) is ?

A. log 2

B. 2 log 2

C. log 3

D. log 5

Answer : A. log 2...




107. Find the value of log (a2 / bc) + log (b2 / ac) + log (c2 / ab) ?

A. 0

B. 1

C. abc

D. ab2c2

Answer : A. 0...




108. The equation loga (x) + loga (1+x) = 0 can be written as ?

A. x2 + x – 1 = 0

B. x2 + x + 1 = 0

C. x2 + x – e = 0

D. x2 + x + e = 0

Answer : A. x2 + x – 1 = 0...



109. If 100.3010 = 2, then find the value of log 0.125 (125) ?

A. 699 / 301

B. – 699 / 301

C. – 1

D. – 2

Answer : B. – 699 / 301...




110. log10(10) + log10(100) + log10(1000) + log10(10000) + log10(100000) is equal to ?

A. 15

B. log 11111

C. log10(1111)

D. 14 log10(100)

Answer : A. 15...




111. The value of log2(1/64) is ?

A. 6

B. – 6

C. 7

D. None of these

Answer : B. – 6...




112. If log 125 / log 5 = x, then x is equal to ?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 1 / 2

Answer : B. 3...




113. If Shalu buys 6 more apples, his carton will weigh 14.5 kilograms. If the weight of one apple is 250 grams. How many apples did he initially had in his carton ?

A. 58

B. 56

C. 54

D. 52

Answer : D. 52...




114. What number is to be subtracted from 0.006898 to make it a perfect square ?

A. 0.000008

B. 0.000007

C. 0.000009

D. 0.000006

Answer : C. 0.000009...



115. By what number should be 86700 divided to make it a perfect square ?

A. 3

B. 2

C. 5

D. 4

Answer : A. 3...




116. Convert 0.0155 into fractions ?

A. 21/2900

B. 17/2700

C. 23/3500

D. 31/2000

Answer : D. 31/2000...




117. A tailor has 37.5 metres of cloth and he has to make 8 pieces out of a metre of cloth. How many pieces can he make out of this cloth ?

A. 320

B. 360

C. 400

D. None of these

Answer : D. None of these...




118. Consider the following quotients :
1) 368.39 divided by 17
2) 170.50 divided by 62
3) 875.65 divided by S3

Their correct sequence in decreasing order is :

A. 1, 3, 2

B. 2, 1, 3

C. 2, 3, 1

D. 3, 1, 2

Answer : A. 1, 3, 2...



119. Which is the Closest approximation to the product
0.3333 x 0.25 x 0.499 x 0.125 x 24 ?

A. 1/8

B. 3/4

C. 3/8

D. 2/5

Answer : A. 1/8...




120. What will come in place of question mark in the following equation ?
54.(?)3 + 543 + 5.43 = 603.26

A. 5

B. 6

C. 8

D. None of these

Answer : C. 8...




Resume Sample for Sapient Nitro Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Dress Code for Sapient Nitro Company => Click Here

HR Interview Questions for Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Sapient Nitro Company => Click Here

How to apply for Sapient Nitro Company => Click Here


Related Searches to Sapient Nitro Placement Questions