TCS Digital Interview Questions



31. Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed ?

A. 210

B. 1050

C. 25200

D. 21400

E. None of these

Answer : C. 25200...




32. How many 3-digit numbers can be formed from the digits 2, 3, 5, 6, 7 and 9, which are divisible by 5 and none of the digits is repeated ?

A. 5

B. 10

C. 15

D. 20

Answer : D. 20...




33. A box contains 2 white balls, 3 black balls and 4 red balls. In how many ways can 3 balls be drawn from the box, if at least one black ball is to be included in the draw ?

A. 32

B. 48

C. 64

D. 96

E. None of these

Answer : C. 64...




34. Evaluate permutation equation 59P3 ?

A. 195052

B. 195053

C. 195054

D. 185054

Answer : C. 195054...




35. How many words can be formed from the letters of the word AFTER, so that the vowels never come together ?

A. 48

B. 52

C. 72

D. 120

Answer : C. 72...




36. A box contains 4 red, 3 white and 2 blue balls. Three balls are drawn at random. Find out the number of ways of selecting the balls of different colours ?

A. 12

B. 24

C. 48

D. 168

Answer : B. 24...




37. In how many different ways the letters of the word "MATHEMATICS" can be arranged so that the vowels always come together ?

A. 10080

B. 4989600

C. 120960

D. None of these

Answer : C. 120960...




38. Two cards are drawn together from a pack of 52 cards. The probability that one is a club and one is a diamond ?

A. 13/51

B. 1/52

C. 13/102

D. 1/26

Answer : C. 13/102...




39. When two dice are tossed, What is the probability that the total score is a prime number ?

A. 1/4

B. 1/3

C. 2/3

D. 5/12

Answer : D. 5/12...




40. A bag contains 4 black, 5 yellow and 6 green balls. Three balls are drawn at random from the bag. What is the probability that all of them are yellow ?

A. 2/91

B. 1/81

C. 1/8

D. 2/81

Answer : A. 2/91...




41. A letter is chosen at random from the word "ASSASSINATION". What is the probability that it is a consonant?

A. 4/13

B. 8/13

C. 7/13

D. 6/13

Answer : C. 7/13...




42. Two dice are rolled together. What is the probability of getting two numbers whose product is even ?

A. 17/36

B. 1/3

C. 3/4

D. 11/25

Answer : C. 3/4...




43. In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green ?

A. 1/3

B. 3/4

C. 7/19

D. 8/21

E. 9/21

Answer : A. 1/3




44. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at most two heads ?

A. 3/4

B. 1/4

C. 3/8

D. 7/8

Answer : D. 7/8...




45. From a pack of 52 cards, two cards are drawn together at random. What is the probability of both the cards being kings ?

A. 1/15

B. 25/57

C. 35/256

D. 1/221

Answer : D. 1/221...




46. Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5 ?

A. 1/2

B. 2/5

C. 8/12

D. 9/20

Answer : D. 9/20...




Resume Sample for TCS Digital Company => Click Here

Cover Letter to apply job in TCS Digital Company => Click Here

Interview Dress Code for TCS Digital Company => Click Here

HR Interview Questions for TCS Digital Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for TCS Digital Company => Click Here

How to apply for TCS Digital Company => Click Here


Related Searches to TCS Digital Interview Questions