Top Sapient Nitro Interview Questions



181. Length of the train is 170 meters and speed of the train is 63 km/hour. This train can pass a bridge in 30 seconds, then find the length of the bridge ?

A. 355 mtrs

B. 325 mtrs

C. 365 mtrs

D. 312 mtrs

Answer : A. 355 mtrs...




182. A man can row 4.5 km/hr in still water and he finds that it takes him twice as long to row up as to row down the river. Find the rate of the stream ?

A. 2 km/hr

B. 2.5 km/hr

C. 1.5 km/hr

D. 1.75 km/hr

Answer : C. 1.5 km/hr...




183. A car travels first half distance between two places with a speed of 40 km/hr and rest of the half distance with a speed of 60 km/hr. The average speed of the car is ?

A. 48 km/hr

B. 37 km/hr

C. 44 km/hr

D. 45 km/hr

Answer : A. 48 km/hr...




184. A cyclist drove one kilometre, with the wind in his back, in three minutes and drove the same way back, against the wind in four minutes. If we assume that the cyclist always puts constant force on the pedals, how much time would it take him to drive one kilometre without wind ?

A. 7/3 min

B. 24/7 min

C. 17/7 min

D. 43/12 min

Answer : B. 24/7 min...




185. A motorboat whose speed is 15 km/hr in still water goes 30km downstream and comes back in four and a half hours. The speed of the stream is ?

A. 4.5 km/hr

B. 6 km/hr

C. 7 km/hr

D. 5 km/hr

Answer : D. 5 km/hr...



186. A man sitting on a train travelling at the rate of 50 km/hr observes that it takes 9 sec for goods train travelling in the opposite direction to pass him. If the goods train is 187.5m long. Find its speed ?

A. 40 km/hr

B. 30 km/hr

C. 24 km/hr

D. 25 km/hr

Answer : D. 25 km/hr...




187. A boat covers a distance of 30 km downstream in 2 hours while it takes 6 hours to cover the same distance upstream. What is the speed of the boat in km/hr ?

A. 5

B. 7.5

C. 10

D. 12

Answer : C. 10...




188. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "BLASPHEMOUS"

A. Convict

B. Gather

C. Impious

D. Pious

Answer : C. Impious




189. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "BAFFLE"

A. Regard

B. Confound

C. Perplex

D. Scorn

Answer : C. Perplex




190. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "DEFER"

A. Indifferent

B. Defy

C. Differ

D. Postpone

Answer : D. Postpone




191. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "GERMINATE"

A. Decay

B. Breed

C. Produce

D. Sprout

Answer : D. Sprout



192. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "CAMOUFLAGE"

A. Aggressive

B. Deception

C. Vigilant

D. Honour

Answer : B. Deception




193. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "CREDULOUS"

A. Joyous

B. Interpret

C. Trusting

D. Interest

Answer : C. Trusting




194. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "DAUNT"

A. Clever

B. Frighten

C. Vague

D. Lapse

Answer : B. Frighten




195. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "EXTROVERT"

A. Mean

B. Social

C. Nonsense

D. Bandit

Answer : B. Social




196. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "GRUMBLE"

A. Growl

B. Proficient

C. Forceful

D. Request

Answer : A. Growl




197. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "GLUT"

A. Kindness

B. Overflow

C. Restrain

D. Bright

Answer : B. Overflow



198. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Impediments"

A. Handicaps

B. Obstacles

C. Obstructions

D. Hindrances

E. Promoters

Answer : E. Promoters




199. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Abstain"

A. Hoard

B. Tolerate

C. Forbear

D. Begin

Answer : D. Begin




200. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Obscure"

A. Implicit

B. Obnoxious

C. Explicit

D. Pedantic

Answer : C. Explicit




201. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Repulsive"

A. Alluring

B. Refulgent

C. Effulgent

D. Meek

Answer : A. Alluring




202. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Benign"

A. Malevolent

B. Soft

C. Friendly

D. Unwise

Answer : A.Malevolent




203. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Frugal"

A. Extravagant

B. Rich

C. Miserable

D. Happy

Answer : A. Extravagant



204. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Acquit"

A. Deprive

B. Retreat

C. Convict

D. Conceal

Answer : C. Convict




205. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Commissioned"

A. Started

B. Closed

C. Terminated

D. Unlocked

Answer : B. Closed




206. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Aversion"

A. Avoidable

B. Awareness

C. Hatred

D. Liking

Answer : D. Liking




207. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Mitigate"

A. Abate

B. Aggravate

C. Allay

D. Alleviate

Answer : B. Aggravate




208. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
He was AMENABLE to the whole situation knowing when it was his mistake.

A. Uncooperative

B. Persuadable

C. Biddable

D. Docile

Answer : A. Uncooperative




209. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
The whole town was in AMITY after the disaster stuck

A. Affection

B. Mercy

C. Malevolence

D. Lenity

Answer : C. Malevolence



210. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
After two months of learning the code he has become much AGILE with the technology.

A. Brisk

B. Bustling

C. Sluggish

D. Nimble

Answer : C. Sluggish




Resume Sample for Sapient Nitro Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Dress Code for Sapient Nitro Company => Click Here

HR Interview Questions for Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Sapient Nitro Company => Click Here

How to apply for Sapient Nitro Company => Click Here


Related Searches to Top Sapient Nitro Interview Questions