Logical Sequence of Words Interview Questions and Answers



1. In each of the following question, arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternative given below for each of the groups of words.

1. Table

2. Tree

3. Wood

4. Seed

5. Plant

A. 4, 5, 3, 2, 1

B. 4, 5, 2, 3, 1

C. 1, 3, 2, 4, 5

D. 1, 2, 3, 4, 5

Answer : B. 4, 5, 2, 3, 1...




2. Arrange the following words as per order in the dictionary.

1. Necrology

2. Necromancy

3. Necropolis

4. Necrophilia

A. 1, 2, 3, 4

B. 1, 2, 4, 3

C. 2, 1, 3, 4

D. 2, 1, 4, 3

Answer : B. 1, 2, 4, 3...



3. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following ?

1. Elephant

2. Cat

3. Mosquito

4. Tiger

5. Whale

A. 5, 3, 1, 2, 4

B. 1, 3, 5, 4, 2

C. 3, 2, 4, 1, 5

D. 2, 5, 1, 4, 3

Answer : C. 3, 2, 4, 1, 5...




4. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following ?

1. Frog

2. Eagle

3. Grasshopper

4. Snake

5. Grass

A. 5, 3, 4, 2, 1

B. 5, 3, 1, 4, 2

C. 3, 4, 2, 5, 1

D. 1, 3, 5, 2, 4

Answer : B. 5, 3, 1, 4, 2...




5. Arrange the words given below in a meaningful sequence :

1. Caste

2. Family

3. Newly married couple

4. Clan

5. Species

A. 2, 3, 1, 4, 5

B. 3, 2, 1, 4, 5

C. 3, 4, 5, 1, 2

D. 4, 5, 3, 2, 1

Answer : B. 3, 2, 1, 4, 5...



6. Arrange the following words in dictionary order:

1. Zephyr

2. Zodiac

3. Zoono my

4. Zenith

5. Zig-zag

A. 2, 4, 3, 5, 1

B. 4, 2, 1, 3, 5

C. 4, 1, 5, 2, 3

D. 5, 3, 2, 4, 1

Answer : C. 4, 1, 5, 2, 3...




7. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Leaves

2. Branch

3. Flower

4. Tree

5. Fruit

A. 4, 3, 1, 2, 5

B. 4, 3, 2, 1, 5

C. 4, 2, 1, 3, 5

D. 4, 2, 5, 1, 3

Answer : C. 4, 2, 1, 3, 5 ...




8. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. House

2. Street

3. Room

4. Town

5. District

A. 3, 2, 1, 4, 5

B. 3, 1, 4, 2, 5

C. 3, 1, 2, 4, 5

D. 3, 1, 2, 5, 4

Answer : C. 3, 1, 2, 4, 5...




9. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Book

2. Pulp

3. Timber

4. Jungle

5. Paper

A. 2, 5, 1, 4, 3

B. 3, 2, 5, 1, 4

C. 4, 3, 2, 5, 1

D. 5, 4, 3, 1, 2

Answer : C. 4, 3, 2, 5, 1...



10. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Presentation

2. Recommendation

3. Arrival

4. Discussion

5. Introduction

A. 5, 3, 4, 1, 2

B. 3, 5, 4, 2, 1

C. 3, 5, 1, 4, 2

D. 5, 3, 1, 2, 4

Answer : C. 3, 5, 1, 4, 2...




11. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Study

2. Job

3. Examination

4. Earn

5. Apply

A. 1, 3, 2, 5, 4

B. 1, 2, 3, 4, 5

C. 1, 3, 5, 2, 4

D. 1, 3, 5, 4, 2

Answer : C. 1, 3, 5, 2, 4...




12. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Probation

2. Interview

3. Selection

4. Appointment

5. Advertisement

6. Application

A. 5, 6, 3, 2, 4, 1

B. 5, 6, 4, 2, 3, 1

C. 6, 5, 4, 2, 3, 1

D. 5, 6, 2, 3, 4, 1

Answer : D. 5, 6, 2, 3, 4, 1...



13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Nation

2. Village

3. City

4. District

5. State

A. 2, 3, 4, 5, 1

B. 2, 3, 4, 1, 5

C. 1, 3, 5, 4, 2

D. 1, 2, 3, 4, 5

Answer : A. 2, 3, 4, 5, 1...




14. Arrange the words given below in a meaningful sequence :

1. Cotton

2. Plough

3. Mill

4. Seed

5. Cloth

A. 3, 1, 2, 4, 5

B. 1, 5, 4, 3, 2

C. 3, 4, 5, 2, 1

D. 2, 4, 1, 3, 5

Answer : D. 2, 4, 1, 3, 5





Related Searches to Logical Sequence of Words Interview Questions and Answers