Zoho Aptitude Questions




61. The mother said to her child, "You must be back ___ four o'clock."

A. to

B. for

C. by

D. in



62. Ramesh is sitting _____ of the laptop.

A. in

B. on

C. with

D. in front of



63. I've been told to not to go out to play, ______ I've finished my food.

A. before

B. until

C. for

D. since



64. He has achieved a lot in his life, but all this time has was never concerned _____ the stock markets.

A. with

B. by

C. from

D. in



65. ShikharDhawan has been playing well in the series against west indies, _____ of his inabilities to face a short ball

A. without

B. inspite

C. despite

D. instead



66. Swimming has been his passion forever, ______ he plays football better.

A. instead

B. however

C. though

D. but



67. He is an old friend of mine.

A. Verb

B. Noun

C. Adverb

D. Adjective


68. I was pleasantly surprised when she showed up at the door unannounced.

A. Adverb

B. Adjective

C. Verb

D. Conjunction



69. I never expected that I would win the first prize so I couldn’t believe my ears when they announced my name as the winner .

A. Adverb

B. Adjective

C. Verb

D. Noun



70. Everybody hates him for his repulsive looks.

A. Verb

B. Adjective

C. Adverb

D. Noun



71. I prefer making toys for my children rather than buying them in the toy store.

A. Conjuction

B. Preposition

C. Adverb

D. Noun



72. We ought to have saved our environment.

A. Our environment ought to had been saved

B. Our environment ought to have been save.

C. Our environment ought to have been saved.

D. Our environment ought to have saved.



73. I must help him.

A. He must helped by me

B. I must held him.

C. He must get help from me.

D. He must be helped by me



74. He arrived at the conclusion.

A. The conclusion was arrived at by him.

B. The conclusion arrived at by him.

C. The conclusion had arrived at by him.

D. The conclusion have arrived at by him.



75. Sahil spoke the lie.

A. The lie was spoke by Sahil.

B. The lie spoken by Sahil.

C. Lie was spoken by Sahil.

D. The lie was spoken by Sahil



76. I asked Susheela why she was sad.

A. Susheela was asked by me that why she was sad.

B. Susheela was asked by me why she was sad.

C. Susheela was asked that why she was sad.

D. Susheela was asked why she was sad.


77. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Impediments"

A. Handicaps

B. Obstacles

C. Obstructions

D. Hindrances

E. Promoters


Answer : E. Promoters




78. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Abstain"

A. Hoard

B. Tolerate

C. Forbear

D. Begin

Answer : D. Begin




79. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Obscure"

A. Implicit

B. Obnoxious

C. Explicit

D. Pedantic

Answer : C. Explicit




80. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Repulsive"

A. Alluring

B. Refulgent

C. Effulgent

D. Meek

Answer : A. Alluring




81. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Benign"

A. Malevolent

B. Soft

C. Friendly

D. Unwise

Answer : A.Malevolent




82. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Frugal"

A. Extravagant

B. Rich

C. Miserable

D. Happy

Answer : A. Extravagant




83. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Acquit"

A. Deprive

B. Retreat

C. Convict

D. Conceal

Answer : C. Convict




84. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Commissioned"

A. Started

B. Closed

C. Terminated

D. Unlocked

Answer : B. Closed




85. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Aversion"

A. Avoidable

B. Awareness

C. Hatred

D. Liking

Answer : D. Liking




86. Select the word which is OPPOSITE in the meaning of the given word "Mitigate"

A. Abate

B. Aggravate

C. Allay

D. Alleviate

Answer : B. Aggravate




87. If it is possible to make a meaningful word with the 2nd, 6th 9th and 12th letters of the word 'CONTRIBUTION', which of the following will be the last letter of that word ? If more than one such word can be formed, give 'M' as the answer and if no such word can be formed, give 'X' as the answer.

A. T

B. O

C. M

D. X

Answer : B. O



88. How many meaningful English words can be made with the letters 'ERDU' using each letter only once in each word ?

A. None

B. One

C. Two

D. Three

Answer : B. One




89. In each of the following question, a word has been given, followed by four other words, one of which cannot formed by using the letters from the given word. Find that word EDUCATIONAL

A. NATIONAL

B. NEAT

C. DEAN

D. LION

Answer : A. NATIONAL




90. In each of the following question, a word has been given, followed by four other words, one of which cannot formed by using the letters from the given word. Find that word. PERMANENT

A. REMNANT

B. TRAMP

C. MENTOR

D. AMPERE

Answer : C. MENTOR




UP NEXT IN ZOHO



Resume Sample for Zoho Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Zoho Company => Click Here

Interview Dress Code for Zoho Company => Click Here

HR Interview Questions for Zoho Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Zoho Company => Click Here

How to apply for Zoho Company => Click Here


Related Searches to Zoho Aptitude Questions