Zoho Interview Questions and Answers




1. A group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have forgotten their purse so remaining make an extra contribution of Rs 100 to pay up the bill. Tell the no. of person in that group ?

Answer : Let 'x' be the number of perons in the group...



2. A group of friends went on a holiday to a hill station. It rained for 13 days. But when it rained in the morning, the afternoon was lovely. And when it rained in the afternoon, the day was preceded by clear morning. Altogether there were 11 very nice mornings and 12 very nice afternoons. How many days did their holiday last ?

Answer : The holiday last for 18 days...



3. There are 3 jars of different sizes.one jar holds 8 liters of milk the other 2 jars of 5 liters and 3 jars are empty. There is no measuring level or marks in all the jars Juggle between these 3 jars and get 2 jars containing 4litres each at the end

Answer : Jar sizes ---> 8 5 3...



4. How to print a message to console without using main() function ?(do not use even static blocks also.)

Answer : You could define a custom class loader...



5. Explain the struts-configuration file ?

Answer : The struts-config.xml configuration file is a link...



6. If A:B =5:9, B:C=3:8 then A:B:C= ?

Answer : A=5 B=9...


7. The LCM of two positive no’s is 168 and their product is 504. what is the difference in their squares?
A. 175
B. 216
C. 9
D. 135

Answer : D. 135...



8. A man loses 20% of his money and after spending 70% of the remainder he is left with Rs. 270. Originally, he had ?

Answer : 100%-20%=80%...



9. How can we enable the USB pen drive in Network if Network administrator Disable the Drive? Assume You are Computer administrator but when you enable it show windows can't enable this drive ?

Answer : It should be done through the server by editing the...



10. Difference between data structure and data base ?

Answer : Data Structure is about storing data...



11. Chocolate cost is Rs.1 and if we return 3 wrappers(covers) of chocolate we get 1 more chocolate. If you have Rs.15 how many chocolates do you get ?

Answer : I have Rs.15 = 15 Chocolates + 15 wrappers(covers)...



12. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is ?

A. 213414

B. 213414

C. 213434

D. 213444

Answer : D. 213444




13. What number should be 86700 divided to make it a perfect square ?

A. 3

B. 2

C. 5

D. 4

Answer : A. 3



14. Consider the following quotients:

1) 368.39 divided by 17

2) 170.50 divided by 62

3) 875.65 divided by S3

Their correct sequence in decreasing order is :

A. 1 , 3 , 2

B. 2 , 1 , 3

C. 2 , 3 , 1

D. 3 , 1 , 2

Answer : A. 1 , 3 , 2




15. What number is to be subtracted from 0.006898 to make it a perfect square ?

A. 0.000008

B. 0.000007

C. 0.000009

D. 0.000006

Answer : C. 0.000009




16. A Certain sum of money amounts to Rs 2500 in a span Of 5 years and further to Rs.3000 in a span of 7 years at simple interest. The sum is_____

A. 1200

B. 1250

C. 1050

D. 1000

Answer : B. 1250




17. Alok deposits Rs.5,000 in his bank account for 5 years to earn an interest of 12%. What amount will he get after 5 years ?

A. 2000

B. 3000

C. 8300

D. 8000

Answer : D. 8000




18. Ramakant wants to earn Rs. 1,500 interest on his deposits. He plans to buy a sack of grains with the interest. He puts Rs. 5,000 into his account that earns 2.5% interest. How long will he need to leave his money in the account to earn this interest that would help him buy the sack of grains ?

A. 8 years

B. 10 years

C. 12 years

D. 15 years

Answer : C. 12 years




19. A boat covers a distance of 30 km downstream in 2 hours while it takes 6 hours to cover the same distance upstream. What is the speed of the boat in km/hr ?

A. 5 km / hr

B. 7.5 km / hr

C. 10 km / hr

D. 12 km / hr

Answer : C. 10 km / hr




20. A motorboat whose speed is 15 km/hr in still water goes 30km downstream and comes back in four and a half hours. The speed of the stream is :

A. 4.5 km / hr

B. 6 km / hr

C. 5 km / hr

D. 7 km / hr

Answer : C. 5 km / hr



21. A train of length 110 meters is running at a speed of 60 kmph. In what time, it will pass a man who is running at 6 kmph in the direction opposite to that in which the train is going ?

A. 10

B. 8

C. 6

D. 4

Answer : C. 6




22. A train speed past a pole in 15 seconds and a platform 100 m long in 25 seconds. Its length is

A. 50 m

B. 150 m

C. 200 m

D. Data inadequate

Answer : B. 150 m




23. Length of the train is 170 meters and speed of the train is 63 km/hour. This train can pass a bridge in 30 seconds, then find the length of the bridge.

A. 355 mts

B. 325 mts

C. 365 mts

D. 312 mts

Answer : A. 355 mts...




24. Two trains of equal length, running in opposite directions, pass a pole in 18 and 12 seconds. The trains will cross each other in ?

A. 14.4 sec

B. 15.5 sec

C. 18.8 sec

D. 20.2 sec

Answer : A. 14.4 sec...




25. Statements:
All cities are towns.
Some cities are villages.
Conclusions:
I. All villages are towns.
II. No village is a town.
III. Some villages are town.

A. Only I follows

B. Only II follows

C. Only III follows

D. None follows

Answer : C. Only III follows




26. Statements:
All doctors are surgeons
Some chemists are doctors.
Conclusions:
I. Some chemists are surgeons.
II. All surgeons are chemists.

A. Only conclusion I follows

B. Only conclusion II follows

C. Neither I nor II follows

D. Both I and II follow

Answer : A. Only conclusion I follows




27. Statements:
All good athletes want to win.
All good athletes eat well.
Conclusions:
I. All those who eat well are good athletes.
II. All those who want to win, eat well.

A. Only conclusion I follows

B. Only conclusion II follows

C. Neither I nor II follows

D. Both I and II follow

Answer : C. Neither I nor II follows




28. Statements:
All parks are roads.
Some roads are mall.
Conclusions:
I. All malls are roads.
II. All malls are parks.
III. Some parks are malls.
IV. No park is a mall.

A. Only I follows

B. Only II follows

C. Either I or II follows

D. Only III and IV follows

E. None follows


Answer : E. None follows




29. Statements:
All shares are debentures
No debenture is an equity.
Conclusions:
I. No equity is a share
II. Some debentures are shares

A. Only conclusion I follows.

B. Only conclusion II follows.

C. Neither I nor II follows

D. Both I and II follow.

Answer : D. Both I and II follow



30. Statements:
No beach is island.
All islands are reefs.
Conclusions:
I. All beaches are reefs.
II. No beach is a reef.
III. Some reefs are islands.
IV. All reefs are islands.

A. Only I follows.

B. Only II follows.

C. Either I or II follows.

D. Only III and IV follows.

E. Neither I, II nor IV follows.


Answer : E. Neither I, II nor IV follows




UP NEXT IN ZOHO



Resume Sample for Zoho Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Zoho Company => Click Here

Interview Dress Code for Zoho Company => Click Here

HR Interview Questions for Zoho Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Zoho Company => Click Here

How to apply for Zoho Company => Click Here


Related Searches to Zoho Interview Questions and Answers