Zoho Interview Questions for Freshers




91. Arrange the following words in dictionary order:

1. Zephyr

2. Zodiac

3. Zoono my

4. Zenith

5. Zig-zag

A. 2, 4, 3, 5, 1

B. 4, 2, 1, 3, 5

C. 4, 1, 5, 2, 3

D. 5, 3, 2, 4, 1

Answer : C. 4, 1, 5, 2, 3




92. If it is possible to make only one meaningful word with the first, second, third and fifth letters of the word 'TECHNOLOGY', which of the following would be the third letter of that word ? If no such word can be made, give 'X' as your answer and if more than one such word can be formed, give your answer as 'Y'.

A. C

B. T

C. N

D. X

Answer : C. N...




93. In each of the following question, a word has been given, followed by four other words, one of which cannot formed by using the letters from the given word. Find that word. MEASUREMENTED

A. MASTERO

B. RENT

C. TENANT

D. INSURANCE

Answer : A. MASTERO




94. How many meaningful English words can be formed with the third, fifth, seventh and ninth letters of the word 'DOWNGRADED' using each letter only once ?

A. None

B. One

C. Two

D. Three

Answer : B. One




95. Arrange the words given below in a meaningful sequence :

1. Caste

2. Family

3. Newly married couple

4. Clan

5. Species

A. 2, 3, 1, 4, 5

B. 3, 2, 1, 4, 5

C. 3, 4, 5, 1, 2

D. 4, 5, 3, 2, 1

Answer : B. 3, 2, 1, 4, 5




96. If WATER is written as ‘YCVGT’ , then what is written as ‘HKTG’ ?

A. IRFE

B. FIRE

C. REFI

D. ERIF

Answer : B. FIRE...



97. If ‘CARING’ is coded as ‘EDVGKC’ and SHARES is coded as ‘UKEPVO’ how will CASKET be coded as in the same code ?

A. EDXIBP

B. EDWIAP

C. EDWPAI

D. EDWIBP

Answer : D. EDWIBP...




98. In a certain code language ‘LIEUTENANT’ is written as 1232212021411420, then how ‘MANGO’ can be written in that code language ?

A. 13114715

B. 1311474

C. 14141375

D. 13114157

Answer : B. 1311474...




99. If 1 + 4 = 9, 2 + 8 = 18, 3 + 6 = 15 then 7 + 8 = ?

A. 41

B. 23

C. 30

D. 32

Answer : B. 23 ...




100. If A = 1, ACT = 24, then FAT = ?

A. 26

B. 25

C. 27

D. 24

Answer : C. 27...




101. In a certain code “MOUSE” is written as “PRUQC”. How is “SHIFT” written in that code ?

A. VJIDR

B. VIKRD

C. RKIVD

D. VKIDR

Answer : D. VKIDR...




102. If ‘GLOSSORY’ is coded as 97533562 and ‘GEOGRAPHY’ = 915968402, then ‘GEOLOGY’ can be coded as

A. 915692

B. 9157592

C. 9057592

D. 9157591

Answer : B. 9157592




103. In a certain code language, GRAPE is written as 27354 and FOUR is written as 1687. How is GROUP written is that code ?

A. 27384

B. 27684

C. 27685

D. 27658

Answer : C. 27685




104. Given signs signify something and on that basis, assume the given statements to be true and find which of the two conclusions I and II is/are definitely true.
P + Q means P is greater than Q
P * Q means P is greater than or equal than Q
P = Q means P is equal to Q
P / Q means P is less than Q
P – Q means P is less than or equal to Q

Statements :
X / Y, W * Z, Z + Y
Conclusions :
I. W + Y
II. X / Z

A. Only conclusion I is true

B. Only conclusion II is true

C. Neither conclusion I nor II is true

D. Both conclusion I and II are true



105. In the question the symbols @, #, %, $ and H are used with the following meaning :
‘P $ Q’ means ‘P is smaller than Q’
‘P @ Q’ means P is neither greater than nor equal to Q’
‘P H Q’ means ‘P is neither smaller than nor equal to Q’
‘P % Q’ means ‘P is not greater than Q’
‘P # Q’ means ‘P is neither greater than nor smaller than Q’
Now assume the given statements to be true and find which out of the two conclusions I and II is/are definitely true.

Statements:
I . J % N
II . K @ N
III . T $ K
Conclusions:
I . T H J
II . J @ K

A. Only conclusion I is true

B. Only conclusion II is true

C. Either conclusion I or II is true

D. Neither conclusion I nor II is true


106. In the question symbols *, @, %, $ and # are used with the following meaning :
‘P $ Q’ means ‘P is not greater than Q’
‘P * Q’ means ‘P is neither smaller than nor greater than Q’
‘P # Q’ means “P is neither greater than nor equal to Q’
‘P % Q’ means ‘P is not smaller than Q’.
‘P @ Q’ means ‘P is neither smaller than nor equal to Q’.
Now assuming the statements to be true, find which of the two conclusions I and II is/are definitely true.

Statements:
W @ M, J # M, M * Y
Conclusions:
Y * W
Y @ J

A. Only conclusion I is true

B. Only conclusion II is true

C. Either conclusion I or II is true

D. Neither conclusion I nor II is true

E. Both conclusion I and II are true



107. The question contains some statements followed by some conclusions. Decide which of the given conclusions logically follow from the given statements, disregarding commonly known facts

Statements:
      All files are folders.
      All folders are boxes.
      All boxes are drawers.
Conclusions:
      I. All folders are drawers.
      II. All boxes are files.
      III. All files are drawers.
      IV. All drawers are folders.

A. Only I and II will follow

B. Only I and III will follow

C. Only II and III will follow

D. All follows



108. 1, 2, 6, 24, ? , 720 ?

A. 100

B. 104

C. 108

D. 120

Answer : D. 120...




109. 5760, 960, ?, 48, 16, 8 ?

A. 120

B. 160

C. 192

D. 240

Answer : C. 192...




110. 16, 24, 48, 120, 360, 1260, ?

A. 3780

B. 4725

C. 5355

D. 5040

E. 4410


Answer : D. 5040...




111. In the following number series only one is wrong. Find out the wrong number 7, 4, 5, 9, 20, 51, 106.5 ?

A . 4

B . 5

C . 9

D . 20

E . 51


Answer : E. 51...




112. What should come next in the following number series ?
9 8 7 6 1 2 3 4 5 9 8 7 1 2 3 4 5 9 8 7 1 2 3 4 9 8

A. 1

B. 2

C. 7

D. None

Answer : D. None...




113. In each of the following question, arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternative given below for each of the groups of words.

1. Table

2. Tree

3. Wood

4. Seed

5. Plant

A. 4, 5, 3, 2, 1

B. 4, 5, 2, 3, 1

C. 1, 3, 2, 4, 5

D. 1, 2, 3, 4, 5

Answer : B. 4, 5, 2, 3, 1...




114. Arrange the following words as per order in the dictionary.

1. Necrology

2. Necromancy

3. Necropolis

4. Necrophilia

A. 1, 2, 3, 4

B. 1, 2, 4, 3

C. 2, 1, 3, 4

D. 2, 1, 4, 3

Answer : B. 1, 2, 4, 3...




115. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following ?

1. Elephant

2. Cat

3. Mosquito

4. Tiger

5. Whale

A. 5, 3, 1, 2, 4

B. 1, 3, 5, 4, 2

C. 3, 2, 4, 1, 5

D. 2, 5, 1, 4, 3

Answer : C. 3, 2, 4, 1, 5...




116. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following ?

1. Frog

2. Eagle

3. Grasshopper

4. Snake

5. Grass

A. 5, 3, 4, 2, 1

B. 5, 3, 1, 4, 2

C. 3, 4, 2, 5, 1

D. 1, 3, 5, 2, 4

Answer : B. 5, 3, 1, 4, 2...



117. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "BLASPHEMOUS"

A. Convict

B. Gather

C. Impious

D. Pious

Answer : C. Impious




118. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "BAFFLE"

A. Regard

B. Confound

C. Perplex

D. Scorn

Answer : C. Perplex




119. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "DEFER"

A. Indifferent

B. Defy

C. Differ

D. Postpone

Answer : D. Postpone




120. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "GERMINATE"

A. Decay

B. Breed

C. Produce

D. Sprout

Answer : D. Sprout




UP NEXT IN ZOHO



Resume Sample for Zoho Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Zoho Company => Click Here

Interview Dress Code for Zoho Company => Click Here

HR Interview Questions for Zoho Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Zoho Company => Click Here

How to apply for Zoho Company => Click Here


Related Searches to Zoho Interview Questions for Freshers