Zoho Interview | Zoho Interview Questions for Freshers



121. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "CAMOUFLAGE"

A. Aggressive

B. Deception

C. Vigilant

D. Honour

Answer : B. Deception




122. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "CREDULOUS"

A. Joyous

B. Interpret

C. Trusting

D. Interest

Answer : C. Trusting




123. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "DAUNT"

A. Clever

B. Frighten

C. Vague

D. Lapse

Answer : B. Frighten




124. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "EXTROVERT"

A. Mean

B. Social

C. Nonsense

D. Bandit

Answer : B. Social




125. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "GRUMBLE"

A. Growl

B. Proficient

C. Forceful

D. Request

Answer : A. Growl




126. Select the word or phrase which best expresses the meaning of the given word "GLUT"

A. Kindness

B. Overflow

C. Restrain

D. Bright

Answer : B. Overflow



127. A lady meets a person in the market who is the wife of the brother of her husband. How is the lady related to the person ?

A. Cousin

B. Sister

C. Sister-in-law

D. Nephew



128. If 'A x D' means 'A is the sister of D', 'A + D' means 'D is the daughter of A' and 'A ÷ D' means 'A is the mother of D', then how will 'N is the aunt of M' be denoted ?

A. M + L X N

B. M ÷ L + N

C. L X N ÷ M

D. N X L ÷ M



129. Pointing to a man, a lady said, "he is the son of my husband's daughter". How is the man related to this lady ?

A. Grandson

B. Son

C. Daughter

D. None of these



130. Pointing to a girl, Mihir said, "She is the only daughter of my grandfather's only child." How is the girl related to Mihir ?

A. Daughter

B. Niece

C. Sister

D. Data inadequate



131. Pointing out to a photograph, Swathi said, "he is the uncle of my brother's sister". How is the person in photograph related to Swathi ?

A. Uncle

B. Father-in-law

C. Brother

D. Grand father



132. A + B means A is the brother of B , A - B means A is the wife of B and A * B means A is the mother of B. which of the following means M is the brother-in-law of P ?

A. M – N + P

B. M + N – P

C. M * N + P

D. M – P * N



133. In a joint family , there are father , mother , 3 married sons and one unmarried daughter. Of the sons , two have 2 daughters each and one has a son. How many female members are there in the family ?

A. 2

B. 3

C. 6

D. 7

E. 9



134. Pointing to a photograph, a lady said, "he is the brother of myhusband's father's son". How is the man related to the lady ?

A. Brother-in-law

B. Brother

C. Uncle

D. Nephew



135. Read the following information carefully to answer the question:
P x Q mean "P is sister of Q"
P ÷ Q means "P is mother of Q"
P + Q means "P is brother of Q"
P - Q means "P is father of Q"
Which of the following represent W is grandfather of H ?

A. W + T – H

B. W ÷ T – H

C. W x T + H

D. W ÷ T + H

E . None of these


136. The expression means "S ÷ T - H X V - N"

A. S is grandmother of N

B. S is great grandmother of N

C. S is mother of V

D. N is grand son of S

E . None of these



137. Kunal walks 10 kilometers towards North. From there, he walks 6 kilometers towards South. Then, he walks 3 kilometers towards East. How far and in which direction is he with reference to his starting point ?

A. 5 kilometers west

B. 5 kilometers north-east

C. 7 kilometer east

D. 7 kilometer west

E. None of these


Answer : B. 5 kilometers north-east




138. A man is facing towards the west and turns through 45° clockwise, again 180° clockwise and then turns through 270° anti-clockwise. In which direction is he facing now ?

A. West

B. North-west

C. South

D. South-west

E. None of these


Answer : D. South-west




139. Namita walks 14 meters towards west, then turns to her right and walks 14 meters and then turns to her left and walks 10 meters. Again turning to her left she walks 14 meters. What is the shortest distance (in meters) between her starting point and the present position ?

A. 10

B. 24

C. 28

D. 38

Answer : B. 24




140. An ant movers 10 cm towards east and turns to the right-hand moves 3 cm. Then it moves to its right and moved 3 cm. It then turns to his left and moves 2 cm. Finally, it turns to his right and travel’s 7 cm. how far and in which direction it is now from the starting point ?

A. 10 cm, East

B. 9 cm, North

C. 8 cm, West

D. 5 cm, West

E. None of these


Answer : D. 5 cm, West




141. Study the following information to answer the given questions:
Sam walked 5m towards north from point A and reached point B. He took a right turn from point B and walked 7m and reached point C. He took a right turn from point and walked 10m to reach point D. He took another right turn from point D and walked 6m to reach point E. Sam took a right turn from point E and walked 5m to reach point F.
If a person walks in a straight line for 8 m towards west from point R, which of the following points would he cross first ?

A. V

B. Q

C. T

D. S

E. None


Answer : D. S




142. Which of the following points are in a straight line ?

A. P, R, V

B. S, T, Q

C. P, T, V

D. V, T, R

E. S, V, T


Answer : E. S, V, T




143. Town D is 13 Km towards the East of town A. A bus starts from town A travels 8 Km. towards West and takes a right turn. After taking the right turn, it travels 5 Km. and reaches town B. From town B the bus takes a right turn again, travels 21 Km. and stops. How far and towards which direction must the travel to reach town D ?

A. 13 km, towards south

B. 5 km, towards west

C. 21 km, towards south

D. 5 km, towards south

E. None of these


Answer : D. 5 km, towards south




144. Ricky after travelling for 5 km. took right turn and travelled 6 km. before taking left turn and then travelled for 3 km. find his final distance from home ?

A. 10 km

B. 12 km

C. 9 km

D. 11 km

E. None of these


Answer : A. 10 km




145. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Leaves

2. Branch

3. Flower

4. Tree

5. Fruit

A. 4, 3, 1, 2, 5

B. 4, 3, 2, 1, 5

C. 4, 2, 1, 3, 5

D. 4, 2, 5, 1, 3

Answer : C. 4, 2, 1, 3, 5 ...




146. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. House

2. Street

3. Room

4. Town

5. District

A. 3, 2, 1, 4, 5

B. 3, 1, 4, 2, 5

C. 3, 1, 2, 4, 5

D. 3, 1, 2, 5, 4

Answer : C. 3, 1, 2, 4, 5...



147. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Book

2. Pulp

3. Timber

4. Jungle

5. Paper

A. 2, 5, 1, 4, 3

B. 3, 2, 5, 1, 4

C. 4, 3, 2, 5, 1

D. 5, 4, 3, 1, 2

Answer : C. 4, 3, 2, 5, 1...




148. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Presentation

2. Recommendation

3. Arrival

4. Discussion

5. Introduction

A. 5, 3, 4, 1, 2

B. 3, 5, 4, 2, 1

C. 3, 5, 1, 4, 2

D. 5, 3, 1, 2, 4

Answer : C. 3, 5, 1, 4, 2...




149. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Study

2. Job

3. Examination

4. Earn

5. Apply

A. 1, 3, 2, 5, 4

B. 1, 2, 3, 4, 5

C. 1, 3, 5, 2, 4

D. 1, 3, 5, 4, 2

Answer : C. 1, 3, 5, 2, 4...




150. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Probation

2. Interview

3. Selection

4. Appointment

5. Advertisement

6. Application

A. 5, 6, 3, 2, 4, 1

B. 5, 6, 4, 2, 3, 1

C. 6, 5, 4, 2, 3, 1

D. 5, 6, 2, 3, 4, 1

Answer : D. 5, 6, 2, 3, 4, 1...




UP NEXT IN ZOHO



Resume Sample for Zoho Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Zoho Company => Click Here

Interview Dress Code for Zoho Company => Click Here

HR Interview Questions for Zoho Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Zoho Company => Click Here

How to apply for Zoho Company => Click Here


Related Searches to Zoho Interview | Zoho Interview Questions for Freshers