Compound Interest - Aptitude Interview Questions and Answers



1. Rs.8000 become Rs.9261 in a certain interval of time at the rate of 5% per annum of C.I. Find the time ?

A. 4 years

B. 6 years

C. 2 years

D. 3 years

Answer : D. 3 years...




2. A sum of money place at compound interest doubles itself in 4 years. In how many years will it amount to eight times itself ?

A. 16

B. 8

C. 12

D. 20

Answer : C. 12...




3. A property decreases in value every year at the rate of 6 1/4% of its value at the beginning of the year its value at the end of 3 years was Rs.21093. Find its value at the beginning of the first year ?

A. Rs 25600.24

B. Rs 32000.50

C. Rs 18060.26

D. Rs 18600

Answer : A. Rs 25600.24...




4. The ratio of the amount for two years under compound interest annually and for one year under simple interest is 6:5. When the rate of interest is same, then the value of rate of interest is ?

A. 20 %

B. 15 %

C. 18 %

D. 22 %

Answer : A. 20 %...




5. Find the compound interest on Rs. 20,000 in 2 years at 4 % per annum, the interest being compounded half-yearly ?

A. Rs 1648.64

B. Rs 1596.32

C. Rs 14826.56

D. Rs 11563.99

Answer : A. Rs 1648.64...




6. A certain sum amounts to Rs. 7000 in 2 years and to Rs. 8000 in 3 years. Find the sum ?

A. Rs 6959.37

B. Rs 6459.37

C. Rs 5359.37

D. Rs 5759.37

Answer : C. Rs 5359.37...




7. Rs.5887 is divided between Shyam and Ram, such that Shyam’s share at the end of 9 years is equal to Ram’s share at the end of 11 years, compounded annually at the rate of 5%. Find the share of Shyam ?

A. 2088

B. 2000

C. 3087

D. None of these

Answer : C. 3087...




8. Vijay invested Rs.50,000 partly at 10% and partly at 15%. His total income after a year was Rs.7000. How much did he invest at the rate of 10% ?

A. 40,000

B. 41,000

C. 12,000

D. 20,000

Answer : A. 40,000...





Related Searches to Compound Interest - Aptitude Interview Questions and Answers