Sapient Nitro Interview Questions and Answers



1 . A lady meets a person in the market who is the wife of the brother of her husband. How is the lady related to the person ?

A. Cousin

B. Sister

C. Sister-in-law

D. Nephew

Answer : C. Sister-in-law...




2 . If 'A x D' means 'A is the sister of D', 'A + D' means 'D is the daughter of A' and 'A ÷ D' means 'A is the mother of D', then how will 'N is the aunt of M' be denoted ?

A. M + L X N

B. M ÷ L + N

C. L X N ÷ M

D. N X L ÷ M

Answer : D. N X L ÷ M...




3. Pointing to a man, a lady said, "he is the son of my husband's daughter". How is the man related to this lady ?

A. Grandson

B. Son

C. Daughter

D. None of these

Answer : A. Grandson...




4 . Pointing to a girl, Mihir said, "She is the only daughter of my grandfather's only child." How is the girl related to Mihir ?

A. Daughter

B. Niece

C. Sister

D. Data inadequate

Answer : C. Sister...




5. Pointing out to a photograph, Swathi said, "he is the uncle of my brother's sister". How is the person in photograph related to Swathi ?

A. Uncle

B. Father-in-law

C. Brother

D. Grand father

Answer : A. Uncle...




6. A + B means A is the brother of B , A - B means A is the wife of B and A * B means A is the mother of B. which of the following means M is the brother-in-law of P ?

A. M – N + P

B. M + N – P

C. M * N + P

D. M – P * N

Answer : B. M + N - P...



7. In a joint family , there are father , mother , 3 married sons and one unmarried daughter. Of the sons , two have 2 daughters each and one has a son. How many female members are there in the family ?

A. 2

B. 3

C. 6

D. 7

E. 9

Answer : E. 9...




8. Pointing to a photograph, a lady said, "he is the brother of myhusband's father's son". How is the man related to the lady ?

A. Brother-in-law

B. Brother

C. Uncle

D. Nephew

Answer : A. Brother-in-law...




9. Read the following information carefully to answer the question:
P x Q mean "P is sister of Q"
P ÷ Q means "P is mother of Q"
P + Q means "P is brother of Q"
P - Q means "P is father of Q"
Which of the following represent W is grandfather of H ?

A. W + T – H

B. W ÷ T – H

C. W x T + H

D. W ÷ T + H

E . None of these

Answer : E. None of these...




10. The expression means "S ÷ T - H X V - N"

A. S is grandmother of N

B. S is great grandmother of N

C. S is mother of V

D. N is grand son of S

E . None of these

Answer : B. S is great grandmother of N...




11 . Vipin's and Javed's salaries are in the proportion of 4:3 respectively. What is Vipin's salary.
       I. Javed's salary is 75% that of Vipin's salary.
       II. Javed's salary is Rs.4500.

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient to answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed

Answer : B. If the data in statement II alone are sufficient answer the question...




12. How many sons does D have?
       I. A's father has three children.
       II. B is A's brother and son of D.

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient to answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed

Answer : D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question...



13. How many gift boxes were sold on Monday ?
       I. It was 10% more than the boxes sold on the earlier day i.e., Sunday.
       II. Every third visitor to the shop purchased the box and 1500 visitors were there on Sunday.

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient to answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed.

Answer : E. If the data in both the statements together are needed...




14. In what proportion would Raj , Karan and Altaf distribute profit among them ?
       I. Raj gets two - fifth of the profit.
       II. Karan and Altaf have made 75% of the total investment.

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed.

Answer : E. If the data in both the statements together are needed...




15. What is Manohar's birthday?
       I. Manohar's father was born on 27th May, 1948.
       II. Manohar is 25 years younger than his mother

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed.

Answer : E. If the data in both the statements together are needed...




16. On which day in January, Subhas left for Germany?
       I. Subhas has so far spent 10 years in Germany.
       II. Subhas's friend Anil left for Germany on 15th February and joined Subhas 20 days after Subhas arrival.

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed.

Answer : D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question...



17. Statements :
       All birds are dogs.
       No dog will bark.
Conclusion :
       I. Some barking things are birds.
       II. No bird will bark.

A. If only I follows

B. If only II follows

C. If either I or II follows

D. If neither I nor II follows

E. If both I and II follow

Answer : B. If only II follows...




18. Statements :
       All potatoes are brinjals.
       Some brinjals are spinach.
       All brinjals are flowers.
Conclusions :
       I. All flowers are spinach.
       II. Some potatoes are flowers.
       III. Some potatoes are spinach.

A. Only I follows

B. Only II follows

C. Only I and III follow

D. None follows

E. None of these

Answer : B. Only II follows...




19. Statements :
       All rankers are intelligent.
       All intelligent people are smart.
       Some intelligent are dark.
Conclusions :
       I. No ranker is a smart.
       II. Some dark are rankers.
       III. Some smart are dark.
       IV. Some rankers are smart.

A. Only I follows

B. Only II follows

C. Only I, II and IV follows

D. Either I or IV follows

E. None of these

Answer : D. Either I or IV follows...




20. 1, 2, 6, 24, ? , 720 ?

A. 100

B. 104

C. 108

D. 120

Answer : D. 120...




21. 5760, 960, ?, 48, 16, 8 ?

A. 120

B. 160

C. 192

D. 240

Answer : C. 192...




22. 16, 24, 48, 120, 360, 1260, ?

A. 3780

B. 4725

C. 5355

D. 5040

E. 4410

Answer : D. 5040...




23. In the following number series only one is wrong. Find out the wrong number 7, 4, 5, 9, 20, 51, 106.5 ?

A . 4

B . 5

C . 9

D . 20

E . 51

Answer : E. 51...




24. What should come next in the following number series ?
9 8 7 6 1 2 3 4 5 9 8 7 1 2 3 4 5 9 8 7 1 2 3 4 9 8

A. 1

B. 2

C. 7

D. None

Answer : D. None...




25. In each of the following question, arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternative given below for each of the groups of words.

1. Table

2. Tree

3. Wood

4. Seed

5. Plant

A. 4, 5, 3, 2, 1

B. 4, 5, 2, 3, 1

C. 1, 3, 2, 4, 5

D. 1, 2, 3, 4, 5

Answer : B. 4, 5, 2, 3, 1...



26. Arrange the following words as per order in the dictionary.

1. Necrology

2. Necromancy

3. Necropolis

4. Necrophilia

A. 1, 2, 3, 4

B. 1, 2, 4, 3

C. 2, 1, 3, 4

D. 2, 1, 4, 3

Answer : B. 1, 2, 4, 3...




27. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following ?

1. Elephant

2. Cat

3. Mosquito

4. Tiger

5. Whale

A. 5, 3, 1, 2, 4

B. 1, 3, 5, 4, 2

C. 3, 2, 4, 1, 5

D. 2, 5, 1, 4, 3

Answer : C. 3, 2, 4, 1, 5...




28. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following ?

1. Frog

2. Eagle

3. Grasshopper

4. Snake

5. Grass

A. 5, 3, 4, 2, 1

B. 5, 3, 1, 4, 2

C. 3, 4, 2, 5, 1

D. 1, 3, 5, 2, 4

Answer : B. 5, 3, 1, 4, 2...




29. Arrange the words given below in a meaningful sequence :

1. Caste

2. Family

3. Newly married couple

4. Clan

5. Species

A. 2, 3, 1, 4, 5

B. 3, 2, 1, 4, 5

C. 3, 4, 5, 1, 2

D. 4, 5, 3, 2, 1

Answer : B. 3, 2, 1, 4, 5...




30. If it is possible to make a meaningful word with the 2nd, 6th 9th and 12th letters of the word 'CONTRIBUTION', which of the following will be the last letter of that word ? If more than one such word can be formed, give 'M' as the answer and if no such word can be formed, give 'X' as the answer.

A. T

B. O

C. M

D. X

Answer : B. O...




Resume Sample for Sapient Nitro Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Dress Code for Sapient Nitro Company => Click Here

HR Interview Questions for Sapient Nitro Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Sapient Nitro Company => Click Here

How to apply for Sapient Nitro Company => Click Here


Related Searches to Sapient Nitro Interview Questions and Answers