Profit and Loss Interview Questions and Answers



1. A man loses 20% of his money and after spending 70% of the remainder he is left with Rs. 270. Originally, he had ?

Answer : 100%-20%=80%...




2. Ajith sells a table to Ajay at 10% profit and Ajay sells it to Anoob at 10% loss. At what price did Ajith purchase the table if Anoob paid Rs.2178 ?

A. Rs 2100

B. Rs 2150

C. Rs 2200

D. Rs 2250

Answer : C. Rs 2200...




3. Revati brought a machine of 4,50,000 and sold it to raghu at profit. Raghu sold the machine to danush at loss of 10% for 4,95,000. What profit got ravi ?

A. 23 %

B. 21 %

C. 25 %

D. 22.22 %

Answer : D. 22.22 %...




4. Riya sold her car for 50000 less than what she bought it for and lost 8% at what price should she have sold her car, if she wanted to gain as much as she lost in the first transaction ?

A. 625000

B. 650000

C. 675000

D. 637000

E. 670000

Answer : C. 675000...




5. A merchant sold an article at 10% loss. If he had sold it Rs 450 more, 8% would have been gained on the cost price. Find the cost price ?

A. Rs 1200

B. Rs 1800

C. Rs 1500

D. Rs 2500

Answer : D. Rs 2500...




6. The profit obtained by selling an article for Rs 480 is twice the loss obtained by selling for Rs 300. What is the cost price of the article ?

A. Rs 400

B. Rs 420

C. Rs 360

D. RS 350

Answer : C. Rs 360...




7. On selling an article for Rs 1020, a merchant loses 15%. For how much price should he sell the article to gain 12% on it ?

A. Rs 1344

B. RS 1400

C. Rs 1200

D. RS 1500

Answer : A. Rs 1344...




8. A sells a camera to B at profit of 20% and B sells it to C at a profit of 25%. If C pays Rs 450, what price did A pay for the camera ?

A. Rs 300

B. Rs 350

C. Rs 400

D. Rs 450

Answer : A. Rs 300...




9. A watch was sold at a loss of 10%. If it was sold for Rs.140 more, there would have been a gain of 4%. What is the cost price ?

A. Rs 1000

B. Rs 1140

C. Rs 860

D. Rs 760

Answer : A. Rs 1000...




10. A dishonest dealer professes to sell his goods at Cost Price but still gets 20% profit by using a false weight. What weight does he substitute for a kilogram ?

A. 855 1/2 grams

B. 833 1/3 grams

C. 833 1/2 grams

D. 875 2/7 grams

Answer : B. 833 1/3 grams...




11. A trader bought a car at 20% discount on its original price. He sold it at a 40% increase on the price he bought it. What percent of profit did he make on the original price ?

A. 10 %

B. 11 %

C. 12 %

D. 15 %

Answer : C. 12 %...




12. The C.P of 15 books is equal to the S.P of 18 books. Find the gain% or loss% ?

A. 16 2/3 % loss

B. 100/3 % loss

C. 50/3 % loss

D. 100/3 % loss

Answer : A. 16 2/3 % loss...




13. The cost price of 13 articles is equal to the selling price of 11 articles. Find the profit percent ?

A. 15 5/15%

B. 18 2/11 %

C. 6 2/3%

D. 30%

Answer : B. 18 2/11 %...




14. A reduction of 20% in the price of salt enables a lady to obtain 10kgs more for Rs.100, find the original price per kg ?

A. 2 3/2

B. 2 2/3

C. 2.5

D. 3

Answer : C. 2.5...




15. A customer paid you $600 for construction work, out of which, 3/5 of the total amount was spent on the purchase of materials and 1/5 of the remaining was spent on travelling. How much is left after all the deductions?

A. $120

B. $190

C. $192

D. $240

Answer : C. $192




16. A Storekeeper sold a wrist watch for $660, including a sales tax of 10%. If the cost price of the watch is $500, What is the percentage profit for shopkeeper ?

A. 25%

B. 15%

C. 10%

D. 20%

Answer : D. 20%




17. Alfred buys an old scooter for Rs. 4700 and spends Rs. 800 on its repairs. If he sells the scooter for Rs. 5800, his gain percent is ?

A. 447%

B. 5511%

C. 10 %

D. 12 %

Answer : 5511%




18. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is ?

A. 15

B. 16

C. 18

D. 25

Answer : B. 16




19. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit ?

A. 30%

B. 70%

C. 100%

D. 250%

Answer : B. 70%




20. A man buys a cycle for Rs. 1400 and sells it at a loss of 15%. What is the selling price of the cycle ?

A. Rs. 1090

B. Rs. 1160

C. Rs. 1190

D. Rs. 1202

Answer : C . Rs. 1190




21. Some articles were bought at 6 articles for Rs. 5 and sold at 5 articles for Rs. 6. Gain percent is ?

A. 30 %

B. 33 1/3 %

C. 35%

D. 44%

Answer : D. 44%




22. When a plot is sold for Rs.18,700, the owner loses 15%. What price must that plot be sold in order to gain 15% ?

A. Rs. 21,000

B. Rs. 22,500

C. Rs. 25,300

D. 44%

Answer : C. Rs. 25,300




23. A trader mixes 26 kg of rice at Rs. 20 per kg with 30 kg of rice of other variety at Rs. 36 per kg and sells the mixture at Rs. 30 per kg. His profit percent is ?

A. No profit, no loss

B. 5%

C. 8%

D. 10%

Answer : B. 5%




24. 100 oranges are bought at the rate of Rs. 350 and sold at the rate of Rs. 48 per dozen. The percentage of profit or loss is ?

A. 1427% gain

B. 1427% loss

C. 15 % gain

D. 15 % loss

Answer : A . 1427% gain




25. If books bought at prices ranging from Rs. 200 to Rs. 350 are sold at prices ranging from Rs. 300 to Rs. 425, what is the greatest possible profit that might be made in selling eight books ?

A. 1801 gain

B. 600

C. 1200

D. 1800

Answer : D. 1800




26. A farmer bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20% ?

A. 7

B. 6

C. 5

D. 2

Answer : C. 5





Related Searches to Profit and Loss Interview Questions and Answers