CTS Interview Questions



31. Read the sentence to determine if there is any grammatical error in it. Choose the letter corresponding to the part that contains the error. Ignore the errors of punctuation, if any ? They

A. had went to the lake

B. without me

C. by the time

D. I got there,” said Jacques

E. No error

Answer : A. had went to the lake




32. Read the sentence to determine if there is any grammatical error in it. Choose the letter corresponding to the part that contains the error. Ignore the errors of punctuation, if any ? Work

A. as quick

B. as you

C. can but

D. as carefully as possible when you take the test.

Answer : A. as quick




33. From what we have observed in many years Ronak has been performing bad in studies but his mother is still _____.

A. Persisting

B. Optimistic

C. Hopeful

D. Opposite



34. John snow had promised Denarys the Iron Throne, he must honour his oath. Daenerys told John that he cant ____ on it.

A. Renage

B. Backout

C. Renance

D. Renounce



35. Pratima and I had gone out for shopping and she liked a dress but had no money. So I had to ______ her some money.

A. Owe

B. Lend

C. Borrow

D. Give


36. There are only 1400 tigers in India but the situation is very bad they have become ____.

A. Extinguished

B. Extinct

C. Extinction

D. Gone



37. Trump has been in South Korea for the last 2 days, having a serious discussion about ____ of North Korea.

A. Wrath

B. Thing

C. Situation

D. Threat



38. Read the passage and answer the questions.
China’s rising power is based on its remarkable economic success. Shanghai’s overall economy is currently growing at around 13% per year, thus doubling in size every five or six years. Everywhere there are start-ups, innovations, and young entrepreneurs hungry for profits....
Directions to (Q1. to 6):

1. The author’s main objective in writing the passage is to

2. What effect has the World Bank policy had on African nations ?

3. Which of the following cannot be said about structural adjustment ?

4. Why is the author optimistic about Africa’s future ?

5. What advice has the author given the World Bank ?



39. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
He was AMENABLE to the whole situation knowing when it was his mistake.

A. Uncooperative

B. Persuadable

C. Biddable

D. Docile

Answer : A. Uncooperative




40. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
The whole town was in AMITY after the disaster stuck

A. Affection

B. Mercy

C. Malevolence

D. Lenity

Answer : C. Malevolence




41. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
After two months of learning the code he has become much AGILE with the technology.

A. Brisk

B. Bustling

C. Sluggish

D. Nimble

Answer : C. Sluggish



42. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
Her work in the office increased but she had to carry all the STIGMA.

A. Blame

B. Blot

C. Taint

D. Credit

Answer : D. Credit




43. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
I really love that movie since it was very DREADFUL to watch and I like such movies.

A. Pleasant

B. Atrocious

C. Awful

D. Beastly

Answer : A. Pleasant




44. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
No one likes him since he has become the Symbol of NEPOTISM.

A. Discrimination

B. Inclination

C. Fairness

D. Unfairness

Answer : C. Fairness




45. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
We have to work on this section and MITIGATE the changes as soon as possible .

A. Abate

B. Intensify

C. Calm

D. Compose

Answer : B. Intensify




46. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
His RECKLESS has caused us a lot of things, I think we should do something about it .

A. Careless

B. Cautious

C. Hasty

D. Kooky

Answer : B. Cautious




47. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
After all that had happened that day all I could do was to PACIFY the situation .

A. Allay

B. Incite

C. Cool

D. Con

Answer : B. Incite



48. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word.
I can PROFLIGATE the matter since no one else will .

A. Abandoned

B. Corrupt

C. Moral

D. Immoral

Answer : C. Moral




49. Every weekend, we put the trash can _______ for garbage collection.

A. up

B. into

C. out

D. at



50. The mother said to her child, "You must be back ___ four o'clock."

A. to

B. for

C. by

D. in



51. Ramesh is sitting _____ of the laptop.

A. in

B. on

C. with

D. in front of



52. I've been told to not to go out to play, ______ I've finished my food.

A. before

B. until

C. for

D. since


53. He has achieved a lot in his life, but all this time has was never concerned _____ the stock markets.

A. with

B. by

C. from

D. in



54. ShikharDhawan has been playing well in the series against west indies, _____ of his inabilities to face a short ball

A. without

B. inspite

C. despite

D. instead



55. Swimming has been his passion forever, ______ he plays football better.

A. instead

B. however

C. though

D. but



56. He is an old friend of mine.

A. Verb

B. Noun

C. Adverb

D. Adjective



57. I was pleasantly surprised when she showed up at the door unannounced.

A. Adverb

B. Adjective

C. Verb

D. Conjunction


58. I never expected that I would win the first prize so I couldn’t believe my ears when they announced my name as the winner .

A. Adverb

B. Adjective

C. Verb

D. Noun



59. Everybody hates him for his repulsive looks.

A. Verb

B. Adjective

C. Adverb

D. Noun



60. I prefer making toys for my children rather than buying them in the toy store.

A. Conjuction

B. Preposition

C. Adverb

D. Noun



UP NEXT IN CTS



Resume Sample for Cognizant(CTS) Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Cognizant(CTS) Company => Click Here

Interview Dress Code for Cognizant(CTS) Company => Click Here

HR Interview Questions for Cognizant(CTS) Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Cognizant(CTS) Company => Click Here

How to apply for Cognizant(CTS) Company => Click Here


Related Searches to CTS Interview Questions