LCM and HCF Interview Questions and Answers



1. Least of number which when divided by 35,45,55 and leaves remainder 18,28,38, is ?

Answer : 3448




2. The LCM of two positive no’s is 168 and their product is 504. what is the difference in their squares?

A. 175

B. 216

C. 9

D. 135

Answer : D. 135...




3. Find the greatest number that will divide 148 246 and 623 leaving remainders 4 6 and 11 respectively ?

A. 20

B. 12

C. 6

D. 48

Answer : B. 12...




4. If A=x3y2 and B=xy3 then find the HCF of A, B ?

A. x4y4

B. xy2

C. xy

D. x3

Answer : B. xy2...




5. If the sum of two numbers is 55 and the H.C.F. and L.C.M. of these numbers are 5 and 120 respectively, then the sum of the reciprocals of the numbers is equal to ?

A. 11/120

B. 55/501

C. 11/60

D. 12/55

Answer : A. 11/120...




6. The LCM of three different numbers is 1024. Which one of the following can never be there HCF ?

A. 8

B. 32

C. 124

D. 256

Answer : C. 124...




7. If LCM of two number is 693, HCF of two numbers is 11 and one number is 99, then find other ?

A. 12

B. 45

C. 77

D. 34

Answer : C. 77...




8. Which greatest possible length can be used to measure exactly 15 meter 75 cm, 11 meter 25 cm and 7 meter 65 cm ?

A. 45

B. 255

C. 55

D. 36

Answer : A. 45...




9. Find the greatest number which on dividing 1661 and 2045, leaves a remainder of 10 and 13 respectively ?

A. 91

B. 127

C. 137

D. 140

Answer : B. 127...




10. Six bells commence tolling together and toll at the intervals of 2,4,6,8,10,12 seconds respectively. In 60 minutes how many times they will toll together ?

A. 16

B. 15

C. 31

D. 30

Answer : C. 31...




11. There are three numbers, these are co-prime to each other are such that the product of the first two is 551 and that of the last two is 1073. What will be the sum of three numbers ?

A. 67

B. 85

C. 129

D. 87

Answer : B. 85...




12. Find the smallest 4 digit number which is divisible by 18, 24, 32 ?

A. 1216

B. 1512

C. 1152

D. 1680

Answer : C. 1152...




13. What is the smallest number that leaves a remainder of 2 when divided by 3, 4, 5, and 6 ?

A. 56

B. 128

C. 62

D. 32

Answer : C. 62...




14. What is the LCM of 147/64 and 30/44 ?

A. 735/704

B. 3/704

C. 735/2

D. 3/735

Answer : C. 735/2





Related Searches to LCM and HCF Interview Questions and Answers