Zoho C Aptitude Questions with Answers




151. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Nation

2. Village

3. City

4. District

5. State

A. 2, 3, 4, 5, 1

B. 2, 3, 4, 1, 5

C. 1, 3, 5, 4, 2

D. 1, 2, 3, 4, 5

Answer : A. 2, 3, 4, 5, 1...




152. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following ?

1. Elephant

2. Cat

3. Mosquito

4. Tiger

5. Whale

A. 5, 3, 1, 2, 4

B. 1, 3, 5, 4, 2

C. 3, 2, 4, 1, 5

D. 2, 5, 1, 4, 3

Answer : C. 3, 2, 4, 1, 5...




153. Vipin's and Javed's salaries are in the proportion of 4:3 respectively. What is Vipin's salary.
       I. Javed's salary is 75% that of Vipin's salary.
       II. Javed's salary is Rs.4500.

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient to answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed

Answer : B. If the data in statement II alone are sufficient answer the question...




154. How many sons does D have?
       I. A's father has three children.
       II. B is A's brother and son of D.

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient to answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed

Answer : D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question...




155. How many gift boxes were sold on Monday ?
       I. It was 10% more than the boxes sold on the earlier day i.e., Sunday.
       II. Every third visitor to the shop purchased the box and 1500 visitors were there on Sunday.

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient to answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed.

Answer : E. If the data in both the statements together are needed...



156. In what proportion would Raj , Karan and Altaf distribute profit among them ?
       I. Raj gets two - fifth of the profit.
       II. Karan and Altaf have made 75% of the total investment.

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed.

Answer : E. If the data in both the statements together are needed...




157. What is Manohar's birthday?
       I. Manohar's father was born on 27th May, 1948.
       II. Manohar is 25 years younger than his mother

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed.

Answer : E. If the data in both the statements together are needed...




158. On which day in January, Subhas left for Germany?
       I. Subhas has so far spent 10 years in Germany.
       II. Subhas's friend Anil left for Germany on 15th February and joined Subhas 20 days after Subhas arrival.

A. If the data in statement I alone are sufficient to answer the question

B. If the data in statement II alone are sufficient answer the question

C. If the data either in I or II alone are sufficient to answer the question

D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question

E. If the data in both the statements together are needed.

Answer : D. If the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question...




159. Statements :
       All birds are dogs.
       No dog will bark.
Conclusion :
       I. Some barking things are birds.
       II. No bird will bark.

A. If only I follows

B. If only II follows

C. If either I or II follows

D. If neither I nor II follows

E. If both I and II follow


Answer : B. If only II follows...




160. Statements :
       All potatoes are brinjals.
       Some brinjals are spinach.
       All brinjals are flowers.
Conclusions :
       I. All flowers are spinach.
       II. Some potatoes are flowers.
       III. Some potatoes are spinach.

A. Only I follows

B. Only II follows

C. Only I and III follow

D. None follows

E. None of these


Answer : B. Only II follows...




161. Statements :
       All rankers are intelligent.
       All intelligent people are smart.
       Some intelligent are dark.
Conclusions :
       I. No ranker is a smart.
       II. Some dark are rankers.
       III. Some smart are dark.
       IV. Some rankers are smart.

A. Only I follows

B. Only II follows

C. Only I, II and IV follows

D. Either I or IV follows

E. None of these


Answer : D. Either I or IV follows...




162. The Education Secretary said that it was extremely necessary that the professional researchers alone with practicing school teachers conduct the practical research. Conclusions ?

A. Practicing teachers know the techniques of research

B. Professional researchers are quite aware of the problems related to the school education

C. Education secretary was speaking to the school students

D. School education is quite a specialized field and so long as teachers are not trained, the standard of education cannot be qualitatively better


163. Half of the villagers of a certain village have their own houses. One-fifth of the villagers cultivate paddy. One-third of the villagers are literate Four-fifth of the villagers is below twenty-five. Then, which one of the following is certainly true ?
I. All the villagers who have their own houses are literate
II. Some villagers under twenty-five are literate
III. A quarter of the villages who have their own houses cultivate paddy
IV. Half of the villagers who cultivate paddy are literate

A. If only Conclusion I follows

B. If only Conclusion II follows

C. If either I or II follows

D. If neither I nor II follows



164. Statement :
Declaration of the strike by teachers at the time of paper evaluation has become an incurable disease and a great threat to the government.
Conclusions :
I. Paper evaluation is the most important business of teachers.
II. Teachers are always in search of an opportunity to get their demands fulfilled.

A. If only Conclusion I follows

B. If only Conclusion II follows

C. If either I or II follows

D. If neither I nor II follows

E. If both I and II follow



165. Statement :
People, who speak too much against corruption are those who had taken it themselves.
Conclusions :
I. It is easier for those to speak who have done it.
II. People have double standards.

A. If only Conclusion I follows

B. If only Conclusion II follows

C. If neither Conclusion I nor II follows

D. If both Conclusions I and II follows



166. Statements :
I. Education is a process of lighting.
II. Mind requires light to enlighten the core of cognitive aspect.
Conclusions :
I. Education is a light which removes the darkness of mind.
II. Education is a static process for mind.

A. Only Conclusion I follows

B. Only Conclusion II follows

C. Both Conclusions I and II follow

D. Neither Conclusion I nor II follows



167. Statement :
America's defense secretary reiterated that they would continue to supply arms to Pakistan.
Conclusions :
I. Pakistan is incapable of manufacturing arms.
II. it would ensure peace in the region .

A. Only Conclusion I follows

B. Only Conclusion II follows

C. If either I or II follows

D. If neither I nor II follows



168. Should the state government be allowed to retain major shares of the central taxes collected in the respective states ?
I. No, the Central Government should receive the major share as most of the developmental programmes are funded by the Central Government.
II. Yes, most of the State Governments are short of funds and they badly need more funds.

A. If only Argument I is Strong

B. If only Argument II is strong

C. If neither I nor II is strong

D. If both I and II are strong



169. Should competitive examination for selecting candidates for job consist through objective test only ?
I. Yes, the assessment of objective test is reliable.
II. No, the number of questions to be answered is always very large.

A. If only Argument I is strong

B. If only Argument II is strong

C. If either I or II is strong

D. If neither I nor II is strong

E. If both I and II are strong



170. How to prioritize things in your life ?

Answer : When yours responding, keep in mind the type of position....




171. If the sum of two numbers is 55 and the H.C.F. and L.C.M. of these numbers are 5 and 120 respectively, then the sum of the reciprocals of the numbers is equal to ?

A. 11/120

B. 55/501

C. 11/60

D. 12/55

Answer : A. 11/120



172. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is ?

A. 213414

B. 213414

C. 213434

D. 213444

Answer : D. 213444




173. The LCM of three different numbers is 1024. Which one of the following can never be there HCF ?

A. 8

B. 32

C. 124

D. 256

Answer : C. 124




174. If LCM of two number is 693, HCF of two numbers is 11 and one number is 99, then find other ?

A. 12

B. 45

C. 77

D. 34

Answer : C. 77




175. Which greatest possible length can be used to measure exactly 15 meter 75 cm, 11 meter 25 cm and 7 meter 65 cm ?

A. 45

B. 255

C. 55

D. 36

Answer : A. 45




176. Find the greatest number which on dividing 1661 and 2045, leaves a remainder of 10 and 13 respectively ?

A. 91

B. 127

C. 137

D. 140

Answer : B. 127




177. Six bells commence tolling together and toll at the intervals of 2,4,6,8,10,12 seconds respectively. In 60 minutes how many times they will toll together ?

A. 16

B. 15

C. 31

D. 30

Answer : C. 31




178. There are three numbers, these are co-prime to each other are such that the product of the first two is 551 and that of the last two is 1073. What will be the sum of three numbers ?

A. 67

B. 85

C. 129

D. 87

Answer : B. 85




179. Find the smallest 4 digit number which is divisible by 18, 24, 32 ?

A. 1216

B. 1512

C. 1152

D. 1680

Answer : C. 1152




180. What is the smallest number that leaves a remainder of 2 when divided by 3, 4, 5, and 6 ?

A. 56

B. 128

C. 62

D. 32

Answer : C. 62



UP NEXT IN ZOHO



Resume Sample for Zoho Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Zoho Company => Click Here

Interview Dress Code for Zoho Company => Click Here

HR Interview Questions for Zoho Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Zoho Company => Click Here

How to apply for Zoho Company => Click Here


Related Searches to Zoho C Aptitude Questions with Answers