Zoho Corporation Interview Questions



211. A man can row 4.5 km/hr in still water and he finds that it takes him twice as long to row up as to row down the river. Find the rate of the stream ?

A. 2 km/hr

B. 2.5 km/hr

C. 1.5 km/hr

D. 1.75 km/hr

Answer : C. 1.5 km/hr...




212. A car travels first half distance between two places with a speed of 40 km/hr and rest of the half distance with a speed of 60 km/hr. The average speed of the car is ?

A. 48 km/hr

B. 37 km/hr

C. 44 km/hr

D. 45 km/hr

Answer : A. 48 km/hr...




213. A cyclist drove one kilometre, with the wind in his back, in three minutes and drove the same way back, against the wind in four minutes. If we assume that the cyclist always puts constant force on the pedals, how much time would it take him to drive one kilometre without wind ?

A. 7/3 min

B. 24/7 min

C. 17/7 min

D. 43/12 min

Answer : B. 24/7 min...




214. A motorboat whose speed is 15 km/hr in still water goes 30km downstream and comes back in four and a half hours. The speed of the stream is ?

A. 4.5 km/hr

B. 6 km/hr

C. 7 km/hr

D. 5 km/hr

Answer : D. 5 km/hr...




215. A man sitting on a train travelling at the rate of 50 km/hr observes that it takes 9 sec for goods train travelling in the opposite direction to pass him. If the goods train is 187.5m long. Find its speed ?

A. 40 km/hr

B. 30 km/hr

C. 24 km/hr

D. 25 km/hr

Answer : D. 25 km/hr...




216. A boat covers a distance of 30 km downstream in 2 hours while it takes 6 hours to cover the same distance upstream. What is the speed of the boat in km/hr ?

A. 5

B. 7.5

C. 10

D. 12

Answer : C. 10...



217. In a dairy farm, 40 cows eat 40 bags of husk in 40 days. In how many days one cow will eat one bag of husk ?

A. 1

B. 1/40

C. 40

D. 80

Answer : C. 40...




218. If 7 spiders make 7 webs in 7 days, then 1 spider will make 1 web in how many days ?

A. 1

B. 7/2

C. 7

D. 49

Answer : C. 7...




219. A garrison of 500 men had provisions for 24 days. However, a reinforcementof 300 men arrived. The food will now last for ?

A. 15 days

B. 16 days

C. 17 1/2 days

D. 18 days

Answer : 15 days...




220. 75 basketballs cost $1,143.75. Find the cost of 26 basketballs ?

A. $ 396.50

B. $ 346.50

C. $ 333.50

D. $ 426.50

Answer : A. $ 396.50...




221. In 36.5 weeks, Miguel raised $2372.50 for cancer research. How much money will he raise 20 weeks ?

A. $1200

B. $1350

C. $1300

D. $1100

Answer : C. $1300...




222. If 30 men can build a wall 56 meters long in 5 days, what length of a similar wall can be built by 40 men in 3 days ?

A. 36.5 m

B. 44.8 m

C. 62.3 m

D. 92 m

Answer : B. 44.8 m..




223. In a dairy farm, 20 cows eat 20 bags in 20 days. In how many days one cow will eat one bag of husk ?

A. 10 days

B. 1/10 days

C. 20 days

D. 40 days

Answer : C. 20 days...



224. If 4 men reap 40 acres in 30 days, how many acres will 18 men reap in 12 days?

A. 57 Acres

B. 64 Acres

C. 76 Acres

D. 72 Acres

Answer : D. 72 Acres...




225. A certain number of answer sheets can be checked in 12 days working 5 hours each day by 9 examiners. For how many hours a day should 4 examiners work to check twice the number of answer sheets in 30 days ?

A. 4 hours

B. 8 hours

C. 7 hours

D. 9 hours

Answer : D. 9 hours...




226. logxY = 100 and log2x = 10, then the value of y is ?

A. 210

B. 21000

C. 2100

D. 210000

Answer : B. 21000...




227. What is the value of log(ab2) - log(ac) + log(abc4) - 3log(bc) ?

A. 2

B. 0

C. -2

D. 1

Answer : D. 1...




228. The value of log 9/8 - log 27/32 + log 3/4 is ?

A. 0

B. 1

C. 2

D. 3

Answer : A. 0...




229. The simplified form of log (75/16) - 2 log (5/9) + log (32/343) is ?

A. log 2

B. 2 log 2

C. log 3

D. log 5

Answer : A. log 2...




230. Find the value of log (a2 / bc) + log (b2 / ac) + log (c2 / ab) ?

A. 0

B. 1

C. abc

D. ab2c2

Answer : A. 0...



231. The equation loga (x) + loga (1+x) = 0 can be written as ?

A. x2 + x – 1 = 0

B. x2 + x + 1 = 0

C. x2 + x – e = 0

D. x2 + x + e = 0

Answer : A. x2 + x – 1 = 0...




232. If 100.3010 = 2, then find the value of log 0.125 (125) ?

A. 699 / 301

B. – 699 / 301

C. – 1

D. – 2

Answer : B. – 699 / 301...




233. log10(10) + log10(100) + log10(1000) + log10(10000) + log10(100000) is equal to ?

A. 15

B. log 11111

C. log10(1111)

D. 14 log10(100)

Answer : A. 15...




234. The value of log2(1/64) is ?

A. 6

B. – 6

C. 7

D. None of these

Answer : B. – 6...




235. If log 125 / log 5 = x, then x is equal to ?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 1 / 2

Answer : B. 3...




236. If the probability that A will live 15 year is 7/8 and that B will live 15 year is 9/10, then what is the probability that both will live after 15 year ?

A. 1/20

B. 63/80

C. 1/5

D. None of these

Answer : B. 63/80...




237. A bag contains 8 red and 5 white balls. 2 balls are drawn at random. What is the probability that both are white ?

A. 5/16

B. 2/13

C. 3/26

D. 5/39

Answer : D. 5/39...




238. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at most two heads ?

A. 3/4

B. 1/4

C. 3/8

D. 7/8

Answer : D.7/8...




239. A brother and sister appear for an interview against two vacant posts in an office. The probability of the brother's selection is 1/5th and that of the sister's selections is 1/3rd. What is the probability that one of them is selected ?

A. 1/5

B. 2/5

C. 1/3

D. 2/3

Answer : B. 2/5...




240. Four whole number taken at random are multiplied together. The chance that the last digit of the product is 1, 3, 7, or 9 is ?

A. 16/625

B. 1/210

C. 8/125

D. 4/25

Answer : A. 16/625...



UP NEXT IN ZOHO



Resume Sample for Zoho Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Zoho Company => Click Here

Interview Dress Code for Zoho Company => Click Here

HR Interview Questions for Zoho Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Zoho Company => Click Here

How to apply for Zoho Company => Click Here


Related Searches to Zoho Corporation Interview Questions