Software Testing Interview Questions and Answers



1.Test scenarios for downloading a file ?

Answer : Test Cases/scenarios for the Download Functionality...



2. What is a test severity and test priority ? difference between them with suitable examples ?

Answer : Severity of a defect is related to...



3. How do you test if an XML file is correct or not ?

Answer : Save the xml file with...



4. What is meant by preconditions and postconditions in a Test Case ?

Answers : preconditions: Anything that the solution...



5. What is Mutation Testing ?

Answer : Mutation comes under white box testing...



6. What is the difference between "call to action" and "call an existing action" ?

Answer : Call to action: Any action can be called with in the text...



7. What is the Gap Analysis ?

Answer : Gap analysis is a business resource assessment tool...



8. What is Defect Leakage and Latency bug ?

Answer : Defect Leakage: If the client reports any bug...



9. What is known Issue ?

Answer : Issue is nothing but a defect in US terminology...



10. How to configure yahoo cookies in load runner ?

Answer : The web_add_cookie() function adds a new cookie...



11. Write 3 main test cases for excel sheet ?

Answer : Click on Start - Program file - MS Office...



12. Write 3 test cases on railway reservation system ?

Answer : Verify there is a train available...



13. Write the test cases on ATM for security purpose ?

Answer : Verify the ATM card insertion...



14. Write 3 test cases on MS-WORD ?

Answer : Check whether there is MS office in the system...



15. Write the test cases on prime number with result ?

Answer : Let the prime number be n...



16. Write test case for banking application ?

Answer : Test case is the smallest unit of the testing plan which includes a description of necessary actions...



17. I have recorded a test over web application (with IE6.0) in analog mode. But, while running it my test gets failed. Why ?

Answer : Analog mode records depend on screen as well...



18. What is Deployement ?

Answer : Deployment includes all the process required for preparing a software application...



19. What is the difference between System and Functionl Test Case ?

Answer : A test case is a set of conditions or variables under which...



20. What is Software Testing Life Cycle(STLC) ?

Answer : Software Testing Life Cycle (STLC) is the testing process...



21. What is Agile testing ?

Answer : Agile testing refers to a software testing practice ...



22. What is SDLC ?

Answer : The Software Development Lifecycle is a systematic process...



23. What is GUI Testing ?

Answer : It is the process of ensure to proper functionality of the graphical user interface...





Related Searches to Software Testing Interview Questions and Answers