TCS Ninja Interview Questions and Answers



47. Alfred buys an old scooter for Rs. 4700 and spends Rs. 800 on its repairs. If he sells the scooter for Rs. 5800, his gain percent is ?

A. 447%

B. 5511%

C. 10 %

D. 12 %

Answer : 5511%




48. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is ?

A. 15

B. 16

C. 18

D. 25

Answer : B. 16




49. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit ?

A. 30%

B. 70%

C. 100%

D. 250%

Answer : B. 70%




50. A man buys a cycle for Rs. 1400 and sells it at a loss of 15%. What is the selling price of the cycle ?

A. Rs. 1090

B. Rs. 1160

C. Rs. 1190

D. Rs. 1202

Answer : C . Rs. 1190




51. Some articles were bought at 6 articles for Rs. 5 and sold at 5 articles for Rs. 6. Gain percent is ?

A. 30 %

B. 33 1/3 %

C. 35%

D. 44%

Answer : D. 44%




52. When a plot is sold for Rs.18,700, the owner loses 15%. What price must that plot be sold in order to gain 15% ?

A. Rs. 21,000

B. Rs. 22,500

C. Rs. 25,300

D. 44%

Answer : C. Rs. 25,300




53. A trader mixes 26 kg of rice at Rs. 20 per kg with 30 kg of rice of other variety at Rs. 36 per kg and sells the mixture at Rs. 30 per kg. His profit percent is ?

A. No profit, no loss

B. 5%

C. 8%

D. 10%

Answer : B. 5%




54. 100 oranges are bought at the rate of Rs. 350 and sold at the rate of Rs. 48 per dozen. The percentage of profit or loss is ?

A. 1427% gain

B. 1427% loss

C. 15 % gain

D. 15 % loss

Answer : A . 1427% gain




55. If books bought at prices ranging from Rs. 200 to Rs. 350 are sold at prices ranging from Rs. 300 to Rs. 425, what is the greatest possible profit that might be made in selling eight books ?

A. 1801 gain

B. 600

C. 1200

D. 1800

Answer : D. 1800




56. A farmer bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20% ?

A. 7

B. 6

C. 5

D. 2

Answer : C. 5




57. A polygon has 77 diagonals. Determine the number of sides ?

A. 15

B. 12

C. 17

D. 14

Answer : D. 14




58. A rectangular grassy plot is 112 m by 78 m. It has a gravel path 2.5 m m wide all around it on the inside.Find the area of the path ?

A. 952 m²

B. 925 m²

C. 912 m²

D. 950 m²

Answer : B . 925 m²




59. A square field of area 31684 m2 is to be enclosed with the wireplaced at height 1 m, 2 m, 3 m, 4 m above the ground. What length of the wire will be required if its length required for each circuit is 5% greater than the perimeter of the field ?

A. 6456 m

B. 27666 m

C. 2990.4 m

D. 14

Answer : C . 2990.4 m




60. An oblong piece of ground measures 19m 2.5dm by 12m 5dm.From center of each side of the ground, a path 2m wide goesacross to the center of the opposite side.What is the area of the path ?

A. 59.5 m2

B. 54 m2

C. 78.54 m2

D. 34 m2

Answer : C. 78.54 m2




61. Determine the metal required to make a 21 m long pipe if its inner and outer diameter is 12 m and 10 m respectively ?

A. 725 m3

B. 2534 m3

C. 2843 m3

D. 2647 m3

Answer : A . 725 m3




62. Find the area of Rhombus one of whose diagonals measures 8 cm and the other 10 cm ?

A. 47 cm2

B. 34 cm2

C. 40 cm2

D. 64 cm2

Answer : C. 40 cm2




63. If the perimeter and the diagonal of a rectangle is 18 cm and √41 cm respectively. Calculate the area of the rectangular field ?

A. 25 cm2

B. 29 cm2

C. 18 cm2

D. 20 cm2

Answer : D. 20 cm2




64. In triangle PQR, PQ = 6 cm, PR = 8 cm, and QR = 12 cm. Calculate the area of the triangle PQR ?

A. 23.33 cm2

B. 17.5 cm2

C. 21.33 cm2

D. 28.67 cm2

Answer : C. 21.33 cm2




65. What is the radius of the circular plate of thickness 1 cm made by melting a sphere of radius 3 cm ?

A. 6 cm

B. 5 cm

C. 4 cm

D. 7 cm

Answer : A. 6 cm




66. Which of the following graph indicates the graph of {(sin t, cos t):- π/2 ≤ t ≤ 0} in xy-plane ?

Plane Geometry

A. d

B. c

C. b

D. a

Answer : C. b




67. 4 men can check exam papers in 8 days working 5 hours regularly. What is the total hours when 2 men will check the double of the papers in 20 days ?

A. 8 hours

B. 9 hours

C. 7 hours

D. 11 hours

Answer : A . 8 hours




68. Thomas takes 7 days to paint a house completely whereas raj requires 9 days to paint the same house completely. how many days will take to paint the house if both them work together ?

A. 3

B. 5

C. 4

D. 8

Answer : C. 4




69. Jake can dig a well in 16 days. Paul can dig the same well in 24 days. Jake, Paul and Hari together dig the well in 8 days. Hari alone can dig the well in ?

A. 48

B. 96

C. 24

D. 32

Answer : A. 48




70. A alone can do 1/4th of the work in 2 days. B alone can do 2/3th of the work in 4 days. If all the three work together, they can complete it in 3 days so what part of the work will be completed by C in 2 days ?

A. 1/12

B. 1/8

C. 1/6

D. 1/20

Answer : A. 1/12




71. A Certain sum of money is sufficient to pay either George's wage for 15 days or Mark's wages for 10 days. For how long will it be sufficient if both George and Mark work together ?

A. 5

B. 6

C. 8

D. 9

Answer : B. 6




72. Babla alone can do a piece of work in 10 days ashu alone can do it in 15 days. The total wages for the work in Rs.5000. How much should babla be paid if they work together for entire duration of the work ?

A. 4000

B. 3000

C. 5000

D. 2000

Answer : B. 3000




73. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day ?

A. 18

B. 12

C. 15

D. 14

Answer : C. 15




74. Y can do a work in 2/3 the time it takes x, z can do same work in ¾ time it takes y. When all three are typing the same time what is the fraction of total work does y do ?

A. 4/13

B. 8/29

C. 1/3

D. 9/23

Answer : A. 4/13




75. The ratio of efficiency of A is to C is 5:3. The ratio of no.of days taken by B is to C is 2:3. A takes 6 days less than C, when A and C completes the work individually. B and C left the work after 2 days. The no of days taken by A to finish the remaining work ?

A. 4.5

B. 5

C. 6

D. 28/3

Answer : C. 6




76. George does 3/5th of a piece of work in 9 days. He then calls Paul and they finish the work in 4 days. How long would Paul take to do the work by himself ?

A. 28

B. 32

C. 30

D. 35

Answer : C . 30




UP NEXT IN TCS Ninja



Resume Sample for TCS Ninja Company => Click Here

Cover Letter to apply job in TCS Ninja Company => Click Here

Interview Dress Code for TCS Ninja Company => Click Here

HR Interview Questions for TCS Ninja Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for TCS Ninja Company => Click Here

How to apply for TCS Ninja Company => Click Here


Related Searches to TCS Ninja Interview Questions and Answers